Begge lokalbankene i Solør fortsetter å øke etter at DNB flagget ut. Sparebank 1 Østlandet har tre avdelinger i Solør, og satsingen på disse fortsetter. Nå er tre nye ansatte på plass.

- Gerd Brandett gikk av med pensjon 1. februar og Peter Hansen sluttet oss. Totalt var det snakk om 1,5 årsverk, og disse blir erstattet av tre nye personer hos oss, sier Iver Helstad, som er avdelingsleder for Sparebank 1 Østlandet i Solør.

Gerd Brandett hadde da jobbet i banken i 43 år (!), og skal nå blant annet bruke mer tid på bowling og familie.

- Dette er ikke vemodig i det hele tatt. I mai ville jeg ha jobbet i banken i 44 år, og da var det vel på tide å slippe til litt yngre krefter. Nå skal jeg bruke tid på barnebarn, øvrig familie, reise og bowling, sier Brandett.

Hennes inntreden i pensjonistenes rekker ble markert på Skaslien Gjestgiveri tidligere i vinter.

Tre nye fjes

De tre nye som kommer inn er Ole Johnny Enkerud, André Nyen og Andrea Stengrundet. Stengrundet har tidligere jobbet ved kundesenteret til banken i Hamar, Enkerud jobbet hos DNB og Nyen hos Felleskjøpet.

- Stengrundet skal primært jobbe ved vår avdeling i Våler, mens Enkerud og Nyen blir å finne på Flisa. Men vi jobber også på tvers av avdelingene, sier Helstad.

Det kan kanskje høres rart ut at både Grue Sparebank og Sparebank 1 Østlandet øker, men Helstad tror det har sin forklaring.

- Ved at DNB la ned sin filial i Solør har de nok mistet mange kunder, og fortsatt er det en del som melder overgang. I DNB har de vel innrømmet at de gikk for langt i år redusere filialstrukturen sin, sier Helstad.

Ingen selvfølge

Med dagens teknologiske muligheter er det ingen selvfølge at 1,5 årsverk blir erstattet med 3 nye stillinger. Helstad er sikker på at lokal tilstedeværelse er viktig, og kommer til å være det i mange år til i bankbransjen.

- Folk vil ha rådgivning der de bor, og vi er annerledes- banken. Totalt har Sparebank 1 Østlandet nå hele 38 avdelinger i Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark. Hos oss er det signalisert at det heller kommer til å bli flere kontorer fremover enn færre, sier Helstad.

Med andre ord er alle tre Solør-avdelingene trygge. Helstad tror eventuelt nye avdelinger vil komme primært i Oslo og Akershus, og at Hedmark er godt dekket.

- Men Sparebank 1 Østlandet la jo nylig ned en avdeling i Folldal. Har dere endret strategi?

- Nedleggelsen i Folldal kom nok litt fort, og var kanskje en tabbe. Det er ikke gitt signaler om at andre avdelinger i Hedmark står i fare, sier Helstad.

De tre nyansatte nå ble rekruttert gjennom interne prosesser, men Helstad tror det er stor interesse for å jobbe  i bank i Solør.

- I dagens samfunn er det nesten viktigere at folk kan teknologi enn fag. Fag er det mulig å lære, sier han.

Idag har Sparebank 1 Østlandet 15 ansatte på de tre kontorene i Solør. I tillegg kommer 3 ansatte som jobber mot bedriftsmarkedet med base i Kongsvinger.