I fjor glapp gullet i innspurten for det Norske Baker- og Konditorlandslaget. Året før måtte Ivar Bakke se konkurransen fra sykehussengen etter å ha brent seg stygt på armen. Nå er bare gull godt nok for den lokale bakeren.

- Jeg synes det er gærarti å få utfolde meg. Dette blir noe helt annet enn å lage ei kake, selv om det også er artig. Her får jeg testet litt grenser, sier Ivar Bakke.

Tre kategorier

I konkurransen er det tre ulike kategorier. Det er søtbakst, brød og showpiece. Det er i sistnevnte Ivar skal briljere med sine kunnskaper mot konkurrentene fra Island, Sverige, Danmark og Finland.

- Det er mye trening som ligger bak. Skulpturen jeg har i bakeriet nå er den 10. jeg lager, og den tar ni timer å sette opp. Hver måned har jeg trent med landslaget på Sørumsand. Det blir også en del trening hjemme i eget bakeri, sier Bakke.

Temaet for konkurransen denne gangen er movies. Skulpturen som Ivar har i bakeriet får vi ikke lov å avbilde. Alt må selvsagt være hemmelig før konkurransen.

- Men jeg har funnet en favorittfilm, og bruker fire ulike deiger for å uttrykke det. Alt er spiselig, men hvor godt det er vet jeg ikke, ler Bakke.

- Hvordan vinner man en slik konkurranse?

- Du må vise at du er kreativ. En må bruke mange forskjellige teknikker, og vise frem noe nytt som ingen andre har gjort før, sier Bakke.

Lokale sponsorer med

Ettersom forberedelsene til konkurransen er tidkrevende har Bakke gått ut og søkt etter lokale sponsorer. Grue Sparebank, Solør Økonomi, Posaasen Profileringspartner og iSolør.no har blitt med på sponsorsiden.

- For oss er dette et symbolsk beløp, men det er moro å være med når Ivar gjør noe slik, sier Hallgeir Sletten i Grue Sparebank.

Morten Sandlie i Solør Økonomi er enig med Sletten.

- Dette setter Solør på kartet. Det synes jeg er bra å støtte opp om, sier Sandlie.

Vidar Hovind hos Posaasen Profileringspartner liker å bli inspirert av kreative folk som Bakke.

- Det gir også oss ideer om å prøve nye ting. Det er gøy å være med på dette som gir Ivar mulighet til å prøve nye ting, sier Hovind.