• VANT KONKURRANSEN: Jeanett Krogeide var glad for å vinne masse julebakst. Enda mer skal det bli før jul.
  • TRAKTOR!: Ivo Leander er litt svak for traktorer. Da var kjevla til Ivar med traktorsymboler ekstra spennende.

Som tidligere år var det stort engasjement rundt iSolør og SolørRadioens julebakstkonkurranse. Den har blitt arrangert i flere år i samarbeid med baker Ivar Bakke, og flere hundre kastet seg på i år og ville finne.

Den som trakk det lengste strået denne gangen var Jeanett Krogeide på Sønsterud. Hun vant 7 slag kaker til jul, og fikk besøk av Ivar Bakke som hjalp til med å bake årets pepperkaker. Det satte barna Ivo Leander (4), Lilly (6) og Eva Savanna (9) står pris på.

- Dette var veldig uventet, og det var veldig moro å vinne julebaksten. Men vi kommer nok til å bake litt selv i tillegg også, sier mor Jeanett.

Gjørekalender!

I stedet for pakkekalender har de nemlig sin egen gjørekalender. Her pakker barna opp en aktivitet hver dag, og sammen gjør de spennende ting hver dag fra 1. til 24. desember. Jeanett røper at baking av 7 slag julekaker er en del av det.

- Barna gleder seg veldig til gjørekalenderen og bakingen. Men vi skal nok klare å spise opp dette også, smiler Jeanett.

Og det tror vi på. Barna var allerede i gang med å plukke ut sin favoritter da vi var innom med mesterbaker Ivar Bakke. Han hadde med seg marsipan og deig til pepperkaker. 

Ivo Leander lot seg fascinere over spesialkjevlene som Bakke hadde med seg. Han falt mest for kjevla med traktorsymboler.

- Etter å ha rullet ut deigen kan du legge et mønster på pepperkakene. Jeg har flere forskjellige slike kjevler, i tillegg til den store som jeg bruker for å rulle ut deigen, sier Ivar.

Lærer bort tekniker

Eva Savanna er nysgjerrig på Ivar, og innrømmer at hun ikke visste helt hvem han var fra før. At han er baker var spennende.

- Er du flink til å lage middager også? Spør hun.

- Nja, litt kanskje. Da jeg gikk på skola var det både kokkelering og bakst, svarer Ivar.

Alle de tre bakte og pyntet hvert sitt pepperkakehjerte, og smaken på pepperkakene likte de godt.

- Dette var godkjent hundre prosent, sier Eva Savanna, som også dristet seg på å spise en del deig før steking.

Etter pepperkakebakingen var det tid for å prøve forming av marsipanfigurer. Da var det tid for å vaske hender, og yngstemann hadde et lite uhell med kjøkkenvasken.

- Det kommer litt mye, utbryter Ivo Leander, mens vasken fungerer som en fontene som spruter ned både han og kjøkkengulvet.

Men alle var like blide, og nå er første del av julebaksten i hus. Vi gratulerer den heldige vinnerfamilien!