• POPULÆRT: Det nye badelandet i svømmehallen på Flisa fører til at mange flere kommer og bader.

Nancy Hamza er leder for Åsnes svømmehall, og kan fortelle om stor økning i besøkende.

- Etter åpningen av badelandet 4. februar i år, ser vi jo at antall besøkende har økt betraktelig. Og vi har fått mange positive tilbakemeldinger, spesielt fra familier som har vært her, smiler Hamza.

Svømmehallen skal fortsatt videreutvikles.

- Vi skal jo selvfølgelig videreutvikle konseptet vårt, men på hvilken måte, det må vi finne ut mens vi «går oss til». Badelandet er åpent hver lørdag fra klokka 10.30 til 14.00, og slik det ser ut i dag, blir det åpent ut mai. Ellers har vi åpent på kveldstid tirsdager og fredag for vanlig svømming. Lørdager er forbeholdt badeland. Åpningstidene finner man på kommunens hjemmesider og på svømmehallens egen Facebook-side, forklarer Hamza.

Mange familier på besøk

Det har blitt mange flere familier som besøker Åsnes svømmehall.

- Etter at jeg overtok i 2013, har det aldri vært så mange familier på besøk. Vi har også flere og flere besøkende fra andre kommuner, så vi vurderer faktisk å skilte bedre her, så de finner fram til garderober og dusjer.  Det er kjempemoro at det kommer besøk fra andre kommuner, som da tidligere har valgt å reise til Kongsvinger, Torsby eller Ankerskogen på Hamar, sier Hamza.

Det er også servering av gratis frukt fra Kiwi Flisa på lørdager.

- Ja, vi har inngått et samarbeid med Kiwi her på Flisa, så da badelandet er åpent, får alle gratis frukt, etter at de er ferdige. Vi har også prøvd med kafé oppe i galleriet i 2.etasje, hvor vi da har invitert lag og foreninger til å drifte kafé. Vi prøvde også ha den åpen selv på dager svømmehallen ikke er åpen, det er alltid stor aktivitet i gymsalen og ellers på huset, men det ble ikke den helt store suksessen. Men det skal vi prøve igjen fra høsten av, sier Hamza. 

28 grader i vannet

Badelandet har gitt større trafikk på lørdager, men det har også blitt flere på tirsdager.

- Nå opplever vi også at det blir mer og mer trafikk på tirsdager, mens på fredager har det vært ganske stabilt. Vi vurderer forskjellige tiltak, for å prøve å øke trafikken også på fredager, forteller Hamza.

Flere har til tider klaget svingninger på vanntemperaturen i både basseng og dusjer, men nå er «ting på stell».

- Det skal være 28 grader i bassenget, uansett aktivitet. De siste ukene har det vært stabilt og vi har fått mange positive tilbakemeldinger på det, sier Hamza.