Etter en tung sesong for Vaaler sin del, så har de vært litt i flyten med to seire på rad i de siste kampene. 

- Vi gikk derfor inn i siste seriekampen mot Brandval med kjempetro på oss selv og hva vi skulle gjøre. Vi blir enige om å spille som vi har gjort de siste kampene, da det har fungert veldig bra og at innsats og tæl må være på plass mot et fysisk sterkt Brandval-lag. Brandval lå før kampen på en sterk andreplass på tabellen, og med Vaaler på sisteplass så måtte vi bare innse at vi er «underdogs» i oppgjøret. Heldigvis var dette bare på papiret, for når dommeren blåser i gang kampen så er det vi som er best hele veien. Det var veldig sterk vind på lørdag, noe som gjorde det vanskelig å spille fotball da banen er så humpete som den er, men dette er likt for begge lag. Kampen foregikk nok like mye i lufta som på bakken, forteller keeper Henning Myrer.

Produserer flere målsjanser 

Vaaler tok ledelsen på heading. 

- Brandval er første lag frempå med et skremmeskudd som blir plukket greit av keeper, før vi produserer flere gode målsjanser utover første omgangen. Etter å ha hatt flere gode muligheter så finner Marius Berg Christoffer Danielsen på et innlegg og Danielsen styrer headingen nede ved stolperoten og vi går opp til 1-0! Brandval har noen farligheter foran mål uten at de klarer å sette den siste touchen på det. Kan nevnes at vi har en redning på strek rett før pause som er utrolig viktig. 1-0 står seg til pause og med tanke på at vi nå skal spille i motvind legger vi en ny plan på hvordan vi skal gripe ting fatt, for å slå ut langt bakifra er nå ikke noe alternativ lenger, sier Myrer. 

2. omgangen blir mye likt som første omgang med mye kriging midt på banen.

- Vi vinner mange av duellene og er det laget som skaper mest sjanser. Vi blir litt bekymret da dette er noe vi har sett hele sesongen. Vi skaper sjanser men vi klarer ikke å sette de, og det som ofte har skjedd er da at vi har sluppet inn enkle mål bakover som har gjort at vi har tapt kampene. Denne dagen stemmer det meste og forsvarsfireren med keeper rydder unna det som kommer, og vi fortsetter å produsere sjanser. Rundt 10 minutter før slutt får Simen Nordlie satt spikeren i kista etter å ha dratt av flere mann, så dunker han ballen opp i nettaket bak keeperen og vi går opp til 2-0. Derifra og inn så kunne vi nok fint ha scoret enda flere, men det vil seg liksom ikke. Men vi tar med oss 2 scoringer og nok en 0 bakover og ikke minst å ha fått avsluttet sesongen med 3 strake seire! sier en fornøyd Vaalerkeeper. 

- Hører hjemme lenger opp på tabellen

- Vi har et blandet lag med rutinerte spillere og ungkalver som er på full fart opp og frem, og det blir spennende å se hva som kan bli av dette Vaaler-laget i årene som kommer når de yngre etablerer seg mer fast på laget. En ting er sikkert, og det er at vi ikke skal ha en sesong til som denne her, for vi hører hjemme mye lenger opp på tabellen, avslutter Henning Myrer. 

KAMPFAKTA: 

6. divisjon avdeling 06

Vaaler - Brandval 2 - 0 (1 - 0)

MÅL: 1-0 Christoffer Danielsen, 2-0 Simen Nordlie

Vaaler stilte med følgende tropp: 

Henning Myrer, Lars Rivenes, Thor Håkon Nerstad, Jonas Karlstad, Christoffer Danielsen, Simen Nordlie, Geir Tore Jakobsen, Sindre Myrer, Thomas Engebakken, Marius Berg, Erik Burud (kaptein), Lars Even Karlstad, Arild Midtskogen, Magnus Aasen og Marius Haug.