Den kreative gjengen hos Skogen på Åsnes Finnskog har stadig nye prosjekter på gang, og nå satses det på eget managementselskap. Det vil si at Skogen Joy AS, som allerede driver Trestokkfestivalen, skal sørge for at lokale og internasjonale artister får spillejobber.

The White Dominos fra Danmark ble først signert, og mandag ble det kjent at Spelloppmaker og Trubadur Bayer også har signert med managementet. Ikke nok med det. Trubaduren selv skal jobbe i Skogen Joy AS, og får kontor på Åsnes Finnskog fra 1. februar 2018.

- Dette er kjempespennende. For min egen del er det musikk jeg vil drive med, og nå har jeg holdt på med det i 20 år. Klart det er et nytt steg å gå i en managementrolle, sier Bjørnulf Lie.

- Så nå skal du selge deg selv?

- Ja, men uansett hva du selger handler det jo litt om det. Som kunde er det ofte selgeren du kjøper, og det er mange paralleller mot min nye jobb her, sier Lie.

Stort nettverk

I dag jobber Lie som annonseselger hos A2 Media, og før dette har han blant annet jobbet som bilselger. Nå kjenner folk over det ganske land Lie som Trubadur Bayer. Og han har stor tro på Spelloppmaker som ble signert mandag.

- Jeg har sagt lenge at Spelloppmaker er et band jeg har stor tro på. De skal opp og frem, og jeg gleder meg til å jobbe med dem, sier Lie.

Det er vokalist i Spelloppmaker, Henrik Berg Enger, glad for. Han er spent på fortsettelsen.

- Vi har fått tilbud fra management i øst, vest, nord og sør. De har vi takket nei til. Her har vi noen som virkelig har trua på oss, og derfor velger vi å signere med Skogen Joy, sier Berg Enger.

Lager et miljø på Finnskogen

Joakim Rognlien er markedssjef hos Skogen, og gleder seg til fortsettelsen. Nå skal det bygges kontorer i andre etasje i det gamle Bjønnhiet, og herfra skal de ansatte blant annet jobbe med Skogen Joy AS og Trestokkfestivalen.

- Vi vil bygge opp en musikkultur på Finnskogen og samle musikere her. Her kan vi knytte sammen lokale og internasjonale artister som kan lage musikk sammen, sier Rognlien.

Parallelt med opprettelsen av management jobber han og de andre med planleggingen av neste års Trestokkfestival, og flere store navn er allerede på plass. Og flere skal det bli.