• GLEDER SEG: Leder i KNA Solør motorsport, Stig Johansen, gleder seg til storinnrykk på Finnskogbana.

KNA Solør motorsport har god rutine i arrangementer, men innrømmer at det blir litt spesielt når de helga 27-28. juli skal arrangere 5. runde i RallyX Nordic på Finnskogbana. I år er det 7 runder som skal gjennomføres. 

- For de som ikke kjenner til RallyX Nordic, er det en nord-europeisk rallycross-serie. Det kommer som et supplement til EM og VM og tanken bak var at det skulle være litt rimeligere for deltagerne. Her på Finnskogbana skal det kjøres det 3 klasser: Crosscar Extreme, Supercar og Supercar Lites. Det er rundt 50 som vanligvis deltar på RallyX Nordic, så vi håper det blir minst like mange her, forteller Stig Johansen. 

- Et prestisjearrangement

Det er første gangen KNA Solør motorsport arrangerer RallyX Nordic. 

- Dette er jo et prestisjearrangement, men vi ser på det som et «vanlig» billøp. Billøp kan vi jo arrangere, men ramma rundt løpet blir jo litt annerledes. Vi håper på så mange tilskuere som mulig, og ikke minst bare det å kunne se på det som skjer i depotet er en opplevelse for alle. Vi er uansett fornøyde med de som kommer, men håper selvsagt på flest mulig, smiler Johansen. 

Det gjenstår rundt 1,5 måned før arrangementet, og dugnadsgjengen er godt i rute. 

- Vi tror vi er bra i rute, men mye gjenstår også. Vi får se rett før løpet om vi er der vi mener vi skal være. Vi har mange flinke folk og har trua på at vi er godt i rute så langt. Vi har god rutine i billøp, vi har arrangert det i mange år og vil påstå at vi kan det ja. Hele klubben står bak, men det er selvsagt noen som jobber mer enn andre og mer eller mindre døgnet rundt, sier lederen. 

Oppgraderinger på gang

Klubben har fått midler fra Sparebankstiftelsen og skal oppgradere sanitæranlegget blant annet. 

- Stort sett er det mest finpussing av anlegget, men vi skal pusse opp sanitæranlegget vårt som var i dårlig forfatning. Vi har også fått midler fra kommunen, som skal brukes til markedsføring. Vi vil skryte av kommunen, de har stilt opp for oss. Bana er den samme og vi har et utrolig bra banemannskap som sikrer at bana er i perfekt stand. Vi skal også utvide parkering- og campingmulighetene. Når det gjelder tilskuere, er det mange lokale som møter opp. Denne gangen håper vi også det kommer mange fra andre steder og spesielt håper vi det kommer mange fra Sverige ettersom vi er så nærme grensa, sier Johansen. 

Klubben har også egne medlemmer som skal delta på RallyX Nordic på hjemmebane. 

- Ja, vi har med både Thomas Holmen og Ben-Philip Gundersen som begge kjører SuperCar Lites. Ben-Philip leder jo mesterskapet så langt, så det blir spennende å følge begge to, avslutter Stig Johansen. 

Det skal også arrangeres NM-runde i Crosscar 29. juni, det blir NM-runde i Rallycross og Shortcar 31.august - 1. september og Finnskogfestivalen med bilcross og rallycross 7-8. september. Det blir en travel høst på Finnskogbana!