• FLAGGSTANG: Ettersom det skal arrangeres NM, må det også flaggstang på plass. Elevene gjør jobben.

Avdelingsleder for bygg- og anleggsteknikk, Henning Olsen, ser fram til NM.

- Vi har arrangert NM tidligere her på skolen, men dette blir mye større og mer høytidelig. Det blir både åpnings- og avslutningsseremoni, med høytidelig overrekkelse av medaljer, og med prominente personer til stede. Alt skal foregå her på skolen, også selve konkurransene, sier Olsen.

NM arrangeres i samarbeid med WorldSkills Norway, en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning, gjennom blant annet konkurranser.

Hvert fylke kan stille med én representant og det er stor rift om plassene.

- De fylkene som har både landslinje og fylkeslinje, kan kun stille med én representant. Det kommer deltagere fra ni forskjellige fylker til dette mesterskapet, og hver deltager har i tillegg med seg ledsager.  For oss her på Solør videregående, som har ei landslinje, gjenstår fortsatt valget av representant. Vi har hatt individuelle konkurranser, og vi står nå igjen med to kandidater, forteller Olsen.

I gang med treningen

Konkurranseprogrammet er tilgjengelig for deltagerne, og de er allerede godt i gang med treningen.

- Vi har lagt ut konkurranseprogrammet, slik at deltakerne vet hva de går til. Det blir konkurranse med gravemaskin, dumper og hjullaster.  Konkurransen med gravemaskin går ut på å sette ned en kum, mens for dumper og hjullaster er det slalåmkjøring i løypa på tid, med eventuelle tillegg for riv av kjegler. Det er plass-siffer i hver konkurranse, så den med lavest plass-siffer totalt, blir vinner av skole-NM i anleggsmaskinførerfaget, sier Olsen.

Rektor Einar Moan ser også fram til skole-NM.

- Dette er en fin mulighet til å profilere Solør videre- gående skole, og vi ønsker også å profilere både Solør og Hedmark. Fylkesdirektøren har meldt sin ankomst, og det er flere andre profilerte personer som vi håper kommer. Vi manglet flaggstang, men vi har svingt oss rundt og den skal stå klar til NM, det er mye som skjer i kjølvannet av skole-NM, ler Moan.

Skole-NM er et viktig arrangement for skolen.

- Det skal være et høytidelig arrangement, et skole-NM er viktig, og det skal henge høyt å vinne mot de beste elevene. Disse konkurransene skal gi elevene muligheten til å være god, og samtidig motivere til innsats. Sunn konkurranse i skolen er bra!  Vi gleder oss, sier Moan.