Hundehallen i Rud i Våler har stor aktivitet de fleste dagene gjennom uka. Nå vil de også arrangere foredrag om førstehjelp på hund. 

- Det blir foredrag om blant annet førstehjelp ved huggormbitt, vepsestikk, solstikk, øyeskader, tannskader, diverse sårtyper, kloskade, oppkast, diaré, skjedekatarr, slapphet og generell sykdom. Det er veterinær Roy Thomas Leirvik som skal lære oss om førstehjelp på hunder, sier Hilde Borg Engø.

ikke flere ledige plasser

Arrangøren er usikker på om noe tilsvarende førstehjelpskurs har blitt holdt i distriktet tidligere. 

- Det er jeg usikker på, men nå kommer det i alle fall deltakere fra både Elverum og Kongsvinger. Ideen kom etter at vi snakket om det i Hundehallen og veterinæren bor jo rett ved siden av. Vi snakket med han og han tente på ideen. Nå er det faktisk fullt på kurset, og det kommer snaue 30 deltakere på søndag, sier Borg Engø.

Det er mye som kan skje med en hund, men for de som er ofte ute i skog og mark - er jo huggormbitt ikke uvanlig. 

- Det er jo mye som kan skje, og da kan det være greit å være litt forberedt. Det begynner også å bli en del epilepsi blant hunder. Sårskader er kanskje det vanligste, og hva gjør du hvis du hunden din knekker beinet på tur i skogen? Det er kanskje ikke noe du tenker på til vanlig, at det kan skje noe med hunden før du står der. Det blir egentlig egentlig generell førstehjelp vi skal lære mer om, slik at du kan være litt forberedt hvis det skulle skje noe med hunden din, sier Borg Engø.

stor aktivitet gjennom uka

Hundehallen i Våler har stort sett aktivitet hver kveld gjennom hele uka. 

- Vi har hundeklubber fra Elverum, Solør og Åsnes gjennom uka, i tillegg vår egen Barn Hunters på fredager. Det blir flere og flere som bruker hallen, også enkeltpersoner. Vi vurderer forresten eget førstehjelpskurs for folk, det bør vi absolutt ha. Så får vi se om det også blir flere førstehjelpskurs på hund etter hvert også, det var flere som ville være med nå som det ikke ble plass til, forteller Hilde Borg Engø.