Roy Vermundsberget er landets største produsent av ved. Det gir lokale ringvirkninger, og Roy kjøper det meste av maskiner fra Glåmdal Maskin AS på Kirkenær. Når Glåmdal Maskin AS vil vise frem årets nyheter og andre produkter gjør de det nettopp hos Roy's vedsalg på Finnskogen.

- Roy's vedsalg er vår største kunde på vedmaskiner, og det er et flott sted å ha demodag. Mange av våre maskiner er allerede i sving her, og folk kan se hvordan de både ser ut og fungerer, sier Anders Baardseth i Glåmdal Maskin AS.

Selskapet Baardseth driver i dag ble etablert i Kongsvinger i 2010, men ble i 2015 overtatt av Baardseth og flyttet til Kirkenær. Her deler de lokaler med Kirkenær Landbruksservice på industriområdet.

Enorme mengder ved

I år skal Roy Vermundsberget produsere 12.000 m3 med ved, og i forbindelse med demodagen skal blant annet en Tajfun 480 vedmaskin demonstreres. Den har 25 tonns kraft og lager opptil 16 vedkubber i én kløyveprosess.

- Ønsker man og kunne utnytte egne resurser fra skogen vil også ha med oss et minisagverk som vi vil vise i drift. Det vil også være mulighet til og se bruk av Tajfun skogsvinjs med både fjernstyring og hydraulisk utmatting av wire, sier Baardsseth.

I tillegg til utstyr brukt for vedproduksjon vil også Humus Dumperhenger og litt annet utstyr være på plass denne dagen.

- Det vil være enkel servering, og vi håper mange legger turen innom Roy's vedsalg på lørdag. Både for å bli kjent med hans produksjon og hva vi kan levere av maskiner til vedproduksjon, sier Baardseth.