Da iSolør.no spør hva som er annerledes med denne fotballskolen, svarer initiativtager og primus motor Stian Aasen meget engasjert:

- Det er større faglig tyngde, da vi har leid inn gode trenerkrefter og spillere med landslagserfaring. Vi har med Trond Amundsen som er spillerutviklingsansvarlig i KIL Toppfotball og har vært trener for to Tippeligalag. Trond er en av landets aller beste på spilleforståelse! I tillegg har vi hatt med Adrian Ovlien som spiller på KIL Toppfotball og er kaptein på Norges G18-landslag, Cecilie Høegh Dekkerhus som spiller i Toppserien for Stabekk og Norges J19-landslag og Emilia Ruud som spiller for i 1. divisjon for Kongsvinger og på Norges J17-landslag – hun spilte semifinale i EM mai 2016.

På slutten av fredagens økt, fikk nok de fleste deltagerne litt bakoversveis over hvor reflekterte og dedikerte disse spillerne var. På spørsmål fra deltagerne om hvor mye de trente, svarte først Cecilie:

- Ettersom jeg er skadet med røket korsbånd, trener jeg bare to ganger om dagen.

Emilia fikk også samme spørsmål og det var mange beundrende blikk etter hennes svar:

- Vi har sommerferie nå, så jeg trener 3 økter om dagen og i tillegg mentaltrening

Det var ingen tvil om at de unge og ivrige deltagerne fikk noe å tenke på, i forhold til hva som faktisk kreves for å komme opp på tilsvarende nivå.

- Antallet er ikke viktigst

Antall deltagere var rundt 45 i alderen fra 6-16 år, både gutter og jenter. Stian Aasen mener at antallet ikke er det viktigste:

- Det viktigste er at deltagerne er engasjert og interessert i å utvikle seg. Her har de muligheten til å få coaching, både individuelt og i lagssammenheng, som normalt er forbeholdt eldre spillere. Dette er også spennende for oss trenere, vi er litt utenfor komfortsonen – da vi normalt trener spillere fra 16 år og oppover. En slik fotballskole utvikler også oss trenere!

Så er spørsmålet hvorfor en såpass merittert trener som Stian Aasen velger å bruke flere dager av ferien sin på fotballskole for de unge?

- Jeg virkelig brenner for utvikling av unge spillere. På skolen er det rett på fag i fra 1.klasse, men på fotballbanen skal vi bare leke og ha det moro de første årene? Ungene elsker tilbakemelding og ikke minst å bli utfordret! Vi trenere må også utvikle oss, det er viktig for hele Solør. Vi har fått enorm respons fra deltagerne og er veldig positivt overrasket.

Det er nok mange unge lovende fotballspillere som har fått litt å tenke på etter to dager med intens læring og ikke minst høre hva som kreves for å bli en landslagsspiller. Og etter sommerferien er det ny fotballskole i regi av Flisa AIL.