I flere måneder har Hof Oratoriekor øvd på Johann Sebastian Bachs Juleoratorium. Prosjektkoret teller for tiden 25 medlemmer, og to av dem er helt nye i koret. Anne Kristine Rossebø har sunget i kor før, og nysgjerrigheten tok overhånd da hun fikk med seg Bjørn Karlstad på en øvelse i koret.

- Jeg har tenkt lenge at jeg skal starte å synge igjen. Jeg har sunget før, men har hatt mange års opphold. Bjørn kjente jeg godt fra før, og jeg visste at han sang. Derfor spurte jeg om vi ikke skulle dra på en øvelse i Hof Oratoriekor for å se hva dem driver med, sier Rossebø.

Halvårsprosjekter

Prosjektkoret gjør oppsetninger på halvårsbasis, og medlemmene kan melde seg ut og inn før og etter prosjekter. Rossebø fikk med seg Karlstad på at de kunne bli med et halvår, og på oppsetningen av Juleoratorie.

- Vi hadde jo hørt om Ole Karsten Sundlisæter og hvilken kapasitet han er i regionen, sier Rossebø.

Bjørn støtter Rossebø, og angrer ikke på valget om å bli med.

- Da vi reiste for å høre på koret fikk vi hele korverket i hånda, og ble bedt om å synge. Vi hadde ikke særlig lang betenkningstid rundt det. Verket kjente jeg ikke til fra før, men det var en veldig ålreit tone i koret. Frem til premieren på lørdag i Eidskog kirke er det lov til å hyle litt feil også, smiler Karlstad.

Bra nivå

Rossebø er imponert over nivået i koret, og forteller om veldig god stemning på øvelsene. Å være med i Hof Oratoriekor har gitt de to nye kormedlemmene mye, og de anbefaler andre å bli med.

Når Johann Sebastian Bachs Juleoratorium er fremført i Eidskog kirke 1. desember klokka 18.00, og i Hof kirke 2. desember klokka 19.00 tar koret en liten juleferie før de startet med neste prosjekt. Det er Sacred Concert av Duke Ellington. De to nye kormedlemmene har allerede bestemt seg.

- Vi går all-in. Etter konsertene i helga går vi rett på sak med det nye prosjektet som skal fremføres til våren, og vi blir med videre i Hof Oratoriekor. Så håper vi at enda flere vil bli med, sier Rossebø.