Andreas Smedplass debuterte for Flisa fotball i 3. divisjon allerede som 15-åring. Deretter ble det skolegang på NTG Kongsvinger og overgang til KIL. 

- Dette er moro! Som lokal gutt fra Flisa, har jeg jo visst om KIL og det har vært en drøm å bli proff i KIL. Nå har jeg spilt de 3 siste A-kampene, det har vært gøy selv om jeg har vært nervøs, sier Andreas Smedplass. 

Utviklingen har gått fort både sportslig og utenomsportslig. 

- Ja, sportslig har jeg utviklet meg mye, men også mentalt. Jeg har blitt mye tøffere mentalt på alle områder. Som keeper er jeg god på strek og god i feltet, men har litt å gå på med beina, sier Smedplass. 

Skryt til Flisa

KIL-sjef Espen Nystuen forteller til kil.no at klubben har fulgt Smedplass i mange år og skryter av jobben som har blitt gjort for utviklingen til det lokale keepertalentet.

- Det er utrolig moro å kunne gi nok en lokal spiller proffkontrakt. Vi har fulgt Andreas lenge og han har tatt store steg. Det er en fjær i hatten for arbeidet med spillerutvikling som blir lagt ned i vårt distrikt. Flisa har vært utrolig gode til å fasilitere og legge til rette for Andreas sin utvikling. Jeg håper de trenerne som har hatt Andreas opp gjennom er stolte, og jeg mener også Flisa som klubb, med rette, kan være stolte over jobben de har gjort med Andreas, og som de gjør med andre, sier til Nystuen til kil.no

Men KIL-sjefen retter den største skryten til gutten selv.

- Det er selvfølgelig Andreas som skal ha mesteparten av æren selv. Vi har vært flinke til å legge til rette. Andreas har fått sjansen og tatt den. Han får proffkontrakt på bakgrunn av den jobben han har gjort og de stegene han har tatt. Andreas har fortsatt veldig mye å gå på. Han har hue, er ikke redd og har fin størrelse. Han har et stort potensial, men det er opp til han selv. I førsteomgang bør han ha som mål å bli førstekeeper i KIL. Veien dit er lang, og han må ta store steg, men Andreas har allerede vist at han har muligheter til det, fortsetter Nystuen.

Tatt store steg

Smedplass begynte på NTG Kongsvinger høsten 2017 og ble KIL-spiller fra slutten av 2017-sesongen.

- Det var en stor overgang å gå fra Flisa til KIL. Det var mye mer trening og mye mer seriøst. I starten ble jeg faktisk litt lei, men jeg ble flinkere med kosthold, søvn og rutiner. Mye falt på plass, alt ble mye morsommere og jeg fikk mye mer motivasjon til å jobbe hardere, forteller Smedplass.

Flisa-gutten har trent fast med A-laget siden den tiden og jobbet hardt for å utvikle seg. Han forteller:

-  Det viktigste for at jeg har utviklet meg er at jeg trives. Jeg trives utrolig godt i KIL og på NTG. Jeg har fått orden på kosthold, søvn og rutiner. Det har gjort at jeg har trent mye mer og hardere. Det har hatt stor innvirkning på at jeg har tatt de stegene jeg har gjort og fått proffkontrakt med KIL.

Kilde: kil.no