Andreas Stensbøl hadde jobbet på NorDan på Arneberg i 11 år da han fikk beskjed om fabrikken skulle nedlegges. Det ble starten på en karrière i Kiwi.

- Dagen før vi fikk beskjed om at fabrikken skulle nedlegges, hadde jeg kjøpt både hus og hytte. Jeg reiste rett til Kiwi i Våler der jeg bor og fikk en liten jobb i kassa. Ganske fort ble det mer og mer jobb og jeg har vært ass. butikksjef der og totalt var jeg deri 4 år. Grunnen til at jeg har flyttet arbeidsplass fra Våler til Grue, er at jeg har fått unger og jobbet mye kveld i Våler. Jeg trengte litt andre arbeidstider og hadde heldigvis en distriktssjef som ga meg denne muligheten. Jeg starter her på Kirkenær som ass. butikksjef i juni i fjor. Jeg har bodd på Kirkenær tidligere som yngre og har mye familie og kjente her. Vi er vurderingsfasen om vi kanskje skal flytte hit også, men inntil videre bor vi i Våler, sier Andreas Stensbøl.

Snart eksamen

Stensbøl er under intern utdanning for å bli formell butikksjef i Kiwi. 

- Utdanninga foregår på Kiwi sin egen skole i Drammen. Jeg går på kurs ei uke i måneden, det har jeg gjort siden i mars og er ferdig nå i slutten på juni. De forskjellige lederne for hver kategori i Kiwi er lærere, og de har selv gått hele veien fra «gulvet», de har vært ass. butikksjefer og butikksjefer, «flaskiser» og så videre. Alle har jobbet seg oppover i systemet og har veldig god greie på det vi driver med og de har også mye god erfaring de deler med oss. Det er et utrolig bra opplegg! sier Stensbøl. 

Han var tidligere ass. butikksjef i Våler i flere år, men er nå altså butikksjef. 

- Det er ganske stor forskjell på de to rollene, det er jo vesentlig mer ansvar som butikksjef. Jeg har fått veldig godt grunnlag gjennom jobben som ass. butikksjef i Våler i mange år. Som ass. butikksjef skal du kunne stort sett det samme som en butikksjef, men butikksjefen sitter uansett på hovedansvaret. Han skal også sørge for at alle andre gjør jobben sin og at alt blir utført som det skal i butikken, sier Stensbøl. 

Tøff konkurranse

Det er 12 ansatte totalt på Kiwi på Gruetorget. 

- Det er tøff konkurranse i dagligvarebransjen på Kirkenær, det er jo 4 matbutikker og Europris har også blitt en konkurrent etter hvert. Konkurransen er tøff, men vi må bare jobbe så godt vi kan for å ha en god butikk og ha de varene som kundene vil ha. Vi vil at kundene våre skal føle seg velkomne og finne de varene de trenger. Det er uansett spennende å følge konkurransen framover og vi skal gjøre vårt beste for at kundene skal være fornøyde hos oss, avslutter Andreas Stensbøl.