• GLAD GUTT: Min største fotballopplevelse så langt, sier Andreas Smedplass om sin debut på landslaget (Foto: kil.no).

Andreas Smedplass har denne våren debutert både for KIL Toppfotball i OBOS og for det norske landslaget. 

- Det var gøy på samling, alle gutta tok meg godt imot og var kompiser. Nivået på treningene var høyt og ballen gikk fort. Hele samlinga var veldig lærerik og det var nok den største fotball-opplevelsen min så langt. Kampen jeg spilte endte med 3-2 seier, og dermed vant vi turneringen. Det var høyt nivå på kampen og Japan var gode, men vi var best. Jeg synes selv jeg har en helt ok kamp, selv om jeg slipper inn to mål. Det var to bra mål, men er fortsatt surt å slippe inn to! Fikk tilbakemeldinger etter kampen at jeg hadde en god debut og var solid, smiler en fornøyd Andreas Smedplass. 

G18-landslaget vant turneringen i Portugal.

- Det var en veldig glad gjeng som feiret seieren i garderoben etter kampen, sier landslagstrener Rolf Teigen.

- Det er fin læring i å slå de beste lagene, her ser vi hva som kreves for å vinne. Det er et stort felleskap som har vunnet to fotballkamper sammen, alle har bidratt. I tillegg til de som er her har vi flere aktuelle spillere som jobber godt hjemme. Denne turneringsseieren er en inspirasjon for oss alle.

Tidlig scoring

De norske gutta fikk en pangstart mot Japan og tok ledelsen allerede etter tre minutter.

- Vi startet kampen veldig bra og fikk et tidlig mål. Vi fikk en corner etter et flott angrep og Sivert Heggheim Mannsverk headet inn 1-0, forteller Teigen.

- Etter hvert tok vinden seg opp og det ble et kampbilde som lignet litt på andreomgangen mot Portugal, men vi forsvarte oss godt og slapp ikke Japan til sjanser.

Også etter pause startet Norge godt.

- Vi scoret tidlig også i andreomgang. Emil Konradsen Ceide slo inn etter et fint angrep og ballen gikk i mål via en japansk spiller.

- Deretter bølget det litt frem og tilbake og begge lag hadde gode øyeblikk. I de periodene vi måtte forsvare oss gjorde vi det på en god måte og Japan skapte lite på oss, selv om de reduserte en gang.

Da fem minutter gjensto økte Aune Selland Heggebø til 3-1 etter en corner.

- Japan reduserte igjen på overtid og hadde en god mulighet etter det også, men der gjorde vi en god jobb og hindret utligning.

«Paco»: - Stolt av det alle har gjort

På grunn av U20-VM ledet Rolf Teigen G18-landslaget på denne samlingen, men landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen kom ned før den første kampen og har hatt en observatørrolle på den siste delen av samlingen.

- Det har vært en fantastisk opplevelse å se hvordan spillerne og teamet rundt har jobbet inn mot og gjennom de to kampene mot meget gode motstandere. Spillerne, Rolf og resten av teamet har gjort en kjempejobb, forteller «Paco».

- Jeg er veldig stolt av det alle har gjort her nede og det er bare å glede seg til fortsettelsen, avslutter «Paco».

Kilde: Fotball.no