Anders Kvesetberget bor fortsatt på Kjellmyra, men går på skole i Elverum. Fra høsten flytter han inn sammen med en treningskamerat i en kjellerleilighet i Elverum. 

- Jeg er akkurat ferdig med første året på «service og samferdsel» og starter i 2. klasse på samme linje til høsten. Mange av mine treningskamerater går på idrettslinja, men jeg har valgt en litt annen løsning. Flere av de som går idrettslinja er ofte slitne da de skal trene etter skoletid, mens jeg er uthvilt og klar til å prestere på hver trening. Jeg er heller ikke den beste skolefaglig, så jeg valgte en litt «enklere» retning. Jeg har egentlig lyst til å bli fysioterapeut, så det er mulig jeg tar noen ekstra fag etter hvert, sier Anders Kvesetberget. 

Best på 100 meter 

Som mange andre i Solør, startet også han med fotball. 

- Jeg synes det var moro med fotball, men det var vel stort sett bare farten min som var bra. Du kan vel si at jeg var «best uten ball»! Jeg har fått med flere andre også på friidrett, og vi har et veldig godt miljø. Klubben trener i Stangehallen om vinteren, men vi trener også i Elverum og på Hamar gjennom året. Jeg deltar også litt i lengde, men det er mest for moro skyld. Det blir mest 100 og 200 jeg prioriterer, 60 meter er stort sett inne på vinteren.  Akkurat nå er jeg nok best på 100 meteren, men jeg hadde ei ganske god tid på 200 (23,24 med litt for mye vind) på Veidekke-lekene på Lillehammer i helga. Jeg perset også med 11,64 i gyldig vind på 100 meteren, forteller Kvesetberget. 

Under stafett-NM på Stampesletta på Lillehammer i mai, ble Anders Kvesetberget tatt ut på alle 3 stafettlag!

- Det ble seier i juniorklassen (U20) på 4 x 100 meter, sølv i juniorlag mix (2 gutter og 2 jenter på et rent 2002-lag) og sølv i seniorklassen. Da manglet vi Jonathan Quarcoo som dessverre var skadet. Han er forresten mitt store forbilde og det er ekstra gøy at vi trener sammen mandager og onsdager.   Apropos trening, så trener jeg 5 dager i uka. Det blir lite søvn: jeg er oppe ved 5-tida om morgenen for å reise på skola og så er det trening rett etterpå. Ofte er jeg ikke hjemme før veldig sent på kvelden, og så er det opp tidlig neste dag igjen. Denne tiden vi er inne i nå er det mye lett trening, ettersom det er konkurranser nesten hver helg. Fra høsten kan jeg stå opp klokka 07.00 ettersom jeg flytter til Elverum, da blir det tid til mer hvile, smiler Kvesetberget. 

Målsetning om både VM og OL

Den neste store konkurransen som Kvesetberget skal delta på, er UM på Jessheim i september. 

- Det er jo NM, men for ungdom under 18 år. Det gleder jeg meg til, da får jeg prøvd meg mot de aller beste! Jeg må bare konsentrere meg om meg selv,  så får jeg bare klinke til og prøve å sette nye perser. Mitt langsiktige mål er U23-VM og ungdoms-OL, men det er mange år dit ennå. Mange får veldig stor framgang fort, men så stopper det opp litt. Jeg vil «skynde meg langsomt», men har hatt god progresjon hver sesong så langt. Målet mitt er å bli best mulig, så får vi se hvor langt jeg når, avslutter Anders Kvesetberget.