Den andre runden i FIA European Rallycross Championship i Touringcar klassen ble kjørt i Belga i helga. Lokale Ben-Philip Gundersen gjorde det svært bra, og kunne ikke ha gjort det bedre lørdag. Dessverre ble han påkjørt søndag, og kjørte inn til en 5. plass.

- Lørdagen startet bra med bestetid på wamup. I kvalifisering nummer to kom vi inn til en 2. tid, og i kvalifisering nummer tre ble det bestetid. I siste kvalifisering lørdag kjørte vi oss opp til en soleklar bestetid etter å ha startet som nummer to, sier Gundersen.

Søndag var teamet fra Åsnes klare for semifinale, og der hadde de bestespor. 

- Vi tok starten, men i første sving ble vi torpedert av en bil som kom fra et dårligere startspor lenger bak. Dermed lå vi sist og vi måtte prøve så godt vi kunne å kjøre oss opp, sier Gundersen.

Vanskelig å kjøre seg opp

Gundersen forteller at det er en vanskelig bane å kjøre seg opp på, men at han klarte å kjøre inn store deler av feltet.

- Men det ble vanskelig å kjøre forbi resten. Dermed kom vi inn til en 5. plass, sier Gundersen.

Føreren som kjørte på Gundersen i første sving ble disket, og det gjorde at Gundersen rykket opp en plass. Men det ble likevel utenfor pallen.

- Veldig kjedelig slutt på en ellers utrolig bra helg, der vi begynte å se lyst på poengjakten etter Barcelona. Vi ser at tempoet vårt er på et godt nivå og bilen fungerer utrolig bra. Selv om dette var veldig kjipt har vi ikke gitt opp medaljekampen enda, sier Gundersen.

De tre beste fra semi 1 og semi 2 møtes i finalen. Da Ben-Philip ble nummer fire i semi fikk han en 7. plass totalt. I EM ligger Gundersen nå på 8. plass. Neste løp er på Lydden Hill i England om to uker.