• LEVERANDØRDAG: Arild Bredesen i snøscootergruppa hos ÅFIL håper mange tar turen til Vermundsjøen lørdag 23. februar.

Snøscootergruppa i ÅFIL visste ikke at politiet og Statens naturoppsyn (SNO) planla kontroll samme dag som de skulle sjekke om folk hadde betalt ledstød. Men Arild Bredesen er glad for at myndighetene er på plass og følger med.

- Vi hadde bestemt oss for å ta en søndag å kontrollere ledstød ved Dreyerstubben. Mens vi sto der dukket politiet og SNO opp. Politiet kontrollerte førerkort, vognkort og promille. SNO sjekket at folk ikke kjørte utenfor leden, sier Bredesen.

Han forteller at ingen avvik ble avdekket i kontrollene, og at alle 28 snøscootere som ble stoppet fulgte lover og regler. 

- Helt suverent. Alt var i bra stand, og det er veldig bra at folk respekterer lovene rundt bruk av snøscooterleden, sier Bredesen.

Fjoråret var suverent for klubben, og tidlig snø gjorde at trafikken var bra på leden i Åsnes i flere måneder. I år kom snøen noe senere, men trafikken er til gjengjeld svært bra nå.

- Det er jevnt bra med trafikk. Det durer og går scootere hele tiden, smiler Bredesen.

Vil rekruttere flere

Lørdag arrangerer snøscootergruppa i ÅFIL leverandørdag og pubkveld på Vermundsjøen. Ved samfunnshuset blir det stands fra flere leverandører, og folk kan få prøve seg på en scooter ut i leden.

- Mange kjøper seg snøscooter på slike dager, og vi håper at mange nysgjerrige tar turen på lørdag. Opplegget starter klokka 12.00 med utstillere. Så blir det en liten pause på ettermiddagen før vi drar i gang med pubkveld på samfunnshuset, sier Bredesen.

Det er Tommy Michaelsen som sørger for musikken fra klokka 21.30 til 01.00. Han vil spille mange Håkon Banken låter denne lørdagskvelden, og Bredesen håper mange tar turen.