Torsdag starter Norsk Kyllingfestival i Våler med kunstutstilling i kyllingfjøset til Lise Berger Svenkerud. Kunstneren er Christian Houge, og musikken besørger Sinikka Langeland. Ordføreren gleder seg stort.

- Vi dro i gang kyllingfestivalen så smått i fjor, og i år har vi et større program med blant annet en faglig del for kyllingprodusentene, sier Berger Svenkerud.

For mens Norsk Kyllingfestival har show og underholdning for store og små, er det også fokus rettet mot de som jobber med næringa.

- Det skal være sommerseminar for fjørfeprodusenter på Heia Hotell fredag, og vi har invitert produsenter fra hele Innlandet. Dette blir veldig bra markedsføring for Våler, og vi håper mange tar turen, sier Berger Svenkerud.

Bra tilbud for bøndene

Landbrukssjef i Våler og Åsnes, og kyllingprodusent, Anne Kristine Rossebø mener tilbudet må være helt topp.

- Her får vi virkelig satt Våler på fjørfekartet. Innlandet har over 80 kyllingprodusenter, og produksjonen passer veldig bra her i Innlandet. På seminaret skal det handle om hvordan vi kan utvikle kylling- og fjørfeproduksjonen, og temaer som den enkelte produsent kan ha stor nytt av. Dyrevelferd er ett av mange temaer, sier Rossebø.

Sentrale politikere er invitert, og det er også Erling Aas-Eng som er leder i Hedmark Bondelag.

- Festivalen blir arrangert samtidig med Vålerdagene og Våler Kunstfestival, og det å samle alle disse tre arrangementene på samme helg tror vi blir veldig positivt, sier kultursjef Cathrine Hagen.

For komplett program sjekk ut Facebook-sidene til Norsk Kyllingfestival, og egen kampanjeavis som kommer i postkassa denne uka.