Sankthans på Kirkenær har noe for de fleste. Årets Sankthans-feiring arrangeres fredag 23. og lørdag 24. juni, og komiteen er nå i mål med årets Sankthans-program. Kirkenær Handelsstandsforening roser samarbeidet med Grue kommune, bygdeungdomslaget, bondelaget og alle andre som bidrar til å lage folkefest på Kirkenær denne helga.

- Årets hovedtrekkplaster blir Knut Anders Sørum, vinneren av stjernekamp. Vi er veldig glade for at han kommer og underholder oss fredag kveld, sier Heidi Frette Fredriksen i Sankthans-komiteen.

Matgata under Sankthans har blitt en stor suksess, og blir også videreført i år. Årets matgate er den 4. i rekken, og Aina Nordli er glad for at flere utstillere kommer til.

- I år får vi besøk av Dreier Gaarden fra Hof, og Nosim fra Løten som selger flatbrød. Totalt blir det 12 utstillere i matgata i år, og kanskje kan det dukke opp noen til før dagene er her, sier Nordli.

Rytterne kommer tilbake

For Sankthans på Kirkenær har det blitt en tradisjon med Rytterne Röj i teltet fredagskvelden. Komiteen ser ingen grunn til å gjøre om på noe som fungerer, og Frette Fredriksen garanterer dans på bordene og topp stemning også i år.

- De vil gjerne komme tilbake år etter år for å feire Sankthans her på Kirkenær, og det setter vi selvsagt stor pris på, sier Frette Fredriksen.

Tidligere år har det blitt anslått 10.000 besøkende under Sankthans på Kirkenær, og dersom værgudene er på arrangørenes side bør årets program trekke minst like mange.

- Vi føler at det har blitt mer og mer besøk på disse dagene. Folk koser seg på Kirkenær, og vi er glade for at vi alle trekker i samme retning. Samarbeidet med bondelaget, bygdeungdomslaget, og kommunen er veldig bra. Med så mange som bidrar er det enkelt å finne på nye ideer også, sier Frette Fredriksen.