• I HØYDEN: I parken finnes det én barneløype og fire voksenløyper. Martin Gram Lindstad gleder seg til at parken fylles med mennesker.
  • FOR DE MINSTE: Barneparken er for de mellom 3 og 6 år. Området er stort og innbydende.

Planleggingen og byggingen av Gjesåsen klatrepark har gått unna i rekordfart. Ideen om å bygge en klatrepark i Gjesåsen kom i september i fjor, og lørdag står anlegget klart til offisielt bruk.

Kjersti Gram Lindstad har flyttet hjem for å ta over gården, og har hele familien med på laget når parken åpner dørene i helga.

Noe for hele familien

- Vi har fem ulike klatreløyper i parken. Én barneløype som passer for de mellom 3 og 6 år, også har vi fire løyper for de voksne som er vesentlig høyere i terrenget, sier Kjersti Gram Lindstad.

Interessen rundt parken har vært stor, og allerede før åpning har parken over 2.200 følgere på deres Facebook-sider.

- En del sesongkort er allerede solgt, og vi har hatt en del booking utenom åpningstid allerede. Dette er skoleavslutninger, utdrikkingslag, burdsdagsfeiringer også videre, sier Gram Lindstad.

Åpent hele sommeren

I sommerferien kommer parken til å ha åpent hver dag, og før og etter skoleferien hver helg. I tillegg blir det åpent hver dag i høstferien.

Klatreparken på Helgøya har gjort stor suksess, og det har vært ventelister for å få være med og klatre. At det bor vesentlig færre folk i vår region bekymrer ikke Kjersti nevneverdig.

- Slår du en passer rundt Gjesåsen når vi veldig mange på én times biltur. Samtidig mener jeg at klatreparkene bør spille på lag slik at vi får jevnet ut belegget og minst mulig ventetid for folk som vil klatre, sier Gram Lindstad.

Når parken nå åpner lørdag håper hun å se mange lokale fjes, og håper at folk vil prøve det nye tilbudet som Solør har fått.

- Det ser veldig bra ut i forhold til været også, så nå gleder vi oss veldig til å åpne for allmennheten, sier Gram Lindstad.