Tidligere år har det kun vært Våler Fokus som har arrangert Vålerdagene, men de siste årene har kommunen bidratt med en større del. I år fikk kommunen forespørsel fra Våler Fokus om de kunne bidra enda mer.

- Vi fikk spørsmål om vi kunne ta oss av koordineringsansvaret for Vålerdagene. Det har de siste årene blitt veldig mye arbeid på de som er med i Våler Fokus. Vi i kommunen ønsker å ha Vålerdagene og da må vi bidra litt vi også, sier Katinka Schjerven Eriksen.

Årets dager har et enda større fokus på tilbudet til ungdom, og har sammen med ungdomsrådet i Våler planlagt et ungdomsarrangement.

- Tidligere har vi brukt å hatt tivoli på bankplassen, men i år har vi valgt å kutte ut tivoliet. Det er mest på grunn av at det tilbudet med «karuseller» som vi har hatt har vært dårlig. Vi ønsker heller å erstatte tivoliet med morsomme aktiviteter, forteller Schjerven Eriksen.

Får olavsrosa

Kommunehuset i Våler vil også fredag 16. august få tildelt Olavsrosa. Denne rosa blir delt ut av stiftelsen Norsk Kulturarv for opplevelsestilbud med basis i norsk kulturarv. 

- Vi har fått god respons på de tidligere Vålerdagene, og jeg håper at like mange hvis ikke flere kommer på årets dager. Men vi ser helt klart at det er væravhengig, men det er alt som skal arrangeres ute, sier Schjerven Eriksen.

Foran kommunelokale vil det bli bygdetun, hvor alle grendene i kommunen kommer for å vise fram og selge sine produkter.

- Vi har noe som faller i smak hos alle, aktiviteter, god mat og serveringer, god underholdning for liten og stor. Vi legger til rette for ei trivelig hælj i Våler med ett godt program i år også, med godt samarbeide fra kommunen og gode sponsorer, sier leder i Våler Fokus Ståle Bryhn.

kommer folk fra hele landet

Samtidig som Vålerdagene arrangerer Våler kunstforum sin årlige kunstfestival. Her kommer det folk fra hele landet for å se på de ulike bildene.

Festivalen har de siste årene blitt stor, og har totalt 14 forfattere og 34 kunstnere. Festivalen er spredt ut over sentrum, og blir som en kunst-sti gjennom sentrum.