Alina Drazkowski i Advokatfirmaet Glomdal Juridiske har Solør som hovednedslagsfelt. Selv om det bare er omlag et kvarter i bil fra Kirkenær til Flisa kan det bety mye for kundene. For møtene finner gjerne sted på dagtid, og en ekstra halvtime i bil kan være utfordrende for mange i et tett program.

- For meg gjør det ikke noe å ha det kvarteret i bil. Jeg har beholdt mange av kundene i Åsnes og Våler, og ser fordeler i å komme litt nærmere dem, sier Drazkowski.

Derfor er hun på tirsdager på plass i eget kontor hos Økonomirådgivning Solør i Askeladden-bygget. Alina selv er også fornøyd med å være del av et større sosialt fellesskap her.

Gikk fra trygg inntekt

Det har gått litt over ett år siden Alina startet opp for seg selv om advokat, og det første året ser hun på som spennende og utfordrende.

- Egentlig har det gått over all forventning. Det er utfordrende å stå på egne bein, men det har vært bra med kunder og trafikken har vært god. For meg var det spennende å gå fra en trygg fast inntekt til ikke å vite hva som kommer inn neste måned, men så langt er jeg veldig fornøyd, sier Drazkowski.

Da hun startet opp i fjor var målet å skape flere arbeidsplasser. Foreløpig er det kun Alina som har sitt daglige virke i Advokatfirmaet Glomdal Juridiske.

- Jeg har jo skapt min egen arbeidsplass. Det var mitt første mål. Videre drømmer jeg om å kunne ansette noen, men jeg er nok ikke helt der enda. Målet er der fortsatt, smiler Drazkowski.

Hun har særlig spesialisert seg på trygderett, barnevernssaker, arv og familierett.