• MYE FINT: Gjengen viser stolt frem tingene de har laget.

Mens andre foreninger kan skilte med et julemarked som strekker seg i tiår tilbake, er dette den første i rekken for den relativt ferske foreningen.

ADHD Solør ble stiftet for et drøyt år siden og har som formål å plukke opp de elevene som faller utenfor på fritiden. Ikke alle hadde et tilbud på kveldstid som fanget deres interesser og utfordringer, så da valgte Hilde Kragebøl å opprette foreningen, som det er flere av i landet, men unik i vårt distrikt.

- Vi så det at det var mange som ikke hadde noe tilbud, hvor de kunne være seg selv. Det kan være utfordrende å ha ADHD, og det er lett å bli sittende hjemme og ikke komme seg ut etter skolen. Her har vi et samlingssted på ungdomsshuet på Flisa en kveld i uka, og selv om vi ikke har veldig mange medlemmer håper vi på at flere vil dukke opp, sier Kragebøl.

På spørsmålet om hva slags aktiviteter de holder på med, følger hun opp:

- Det er klart at gokart er populært. Vi har også vært på bowling og leirdueskyting som også falt i smak. Ellers så lager vi ting på juleverksted som dere kan se resultater av her i dag, avslutter Skagesbøl.

Hele aulaen på ungdomsskolen var fylt med flotte ting som man kunne kjøpe. Alt fra julepynt til mer praktiske ting.

Ønsker å komme på kartet

Det er ingen tvil om at ADHD Solør er et godt tilbud for målgruppen, men de legger heller ikke skjul på at de vil ha med fler og få mer åpenhet rundt hva ADHD er, for det forklarer de at det ikke er mange som vet.

- Jeg synes det er et godt tilbud etter skoletid. Før så gikk jeg på skolen, og da jeg kom hjem kunne jeg bare sitte og se på tv hele tiden, og det er ikke noe moro. Jeg har også hatt en friår fra skolen, og da merker jeg at det var godt å ha dette å se frem til, sier Ole Martin Lindeberg.

For de som måtte ønske mer informasjon er ADHD Solør å finne på Flisa ungdomsshus på onsdager fra klokken 18.00. De har også en egen facebookside hvor folk kan klikke seg inn.

Og hvis noen ønsker å ta en titt eller slå av en prat så er ADHD Solør å finne på stand i de gamle lokalene til Kristiane Holtet på Flisa de to neste helgene.