• JULEKONSERT: Åsneskoret på en av sine mange øvelser før julekonserten.

Åsneskoret begynner å få rutine på å holde julekonserter, men likevel har de øvd siden august. 

- Årets julekonsert er den 4. konserten vi har i Rådhuskinoen. Tidligere hadde vi også konserter i kirker, men etter at jeg tok over koret i 2009, så er dette det 4 året vi har konsert i Rådhuskinoen, forteller dirigent Kristin Jenssveen. 

- konkurranse er sunt

Åsneskoret er ikke alene om å inviterer til julekonsert, og konkurransen om publikum øker for hvert år. 

- Jeg tenker at konkurranse er sunt, for det gjør oss skjerpet. Folk er uansett flinke til å møte opp og særlig når det arrangeres noe lokalt, med lokale artister, sier Jenssveen.

Det er ikke bare julekonsert som Åsneskoret skal ha før jul, men også flere andre arrangementer skal de delta på. 

- Ja, vi skal være med på ei lysmesse i Vermundsjøen kirke 3. desember, vi skal synge i Kaffegata under Julefestivalen og vi skal være med på julekonsert med Chris Medina i Arneberg kirke den 17. desember, smiler dirigenten. 

spennende solister

Under tidligere julekonserter har koret hatt med seg forskjellige solister, det blir det også i år. 

- Thuva Kveiland Hals, Torbjørn Bakke og Anders Trongaard er med i år. Vi har også eget husband, med kapellmester Hans Vegard Hals, Jan Christian Gjems på gitar, Erling Fossum på trommer og Roy Vidar Aurland på bass. Vi har med oss en god lydmann i Pål Terje Antonsen og lys er det John Stensberg som har full kontroll på, så dette blir skikkelig show, lover Jenssveen. 

Det blir både kjent og litt mer ukjent musikk under konserten.

- Vi prøver så godt vi kan å holde oss til «bare» julemusikk. Det blir mye kjent, men også noe som ikke er så kjent, som publikum kan bli kjent med. Det blir i alle fall noe for enhver smak, sier Jenssveen.

- håper det blir fullt!

«Øvelse gjør mester» heter det, og Åsneskoret startet allerede i august med øvelser. 

- Det lønner seg å starte tidlig, så vi startet siste uka i august. Det er veldig mye som skal øves inn, og det skal klaffe mellom kor, band og solister. Vi bruker den tida vi har og den trenger vi. Vi håper jo det blir fullt i Rådhuskinoen, det håper vi hvert år! Men vi synger og spiller om det 3 eller 300 som kommer, det har ingenting å si for vår opptreden på scena, men vi håper det blir fullt, smiler Jenssveen. 

Julekonserten er altså lørdag 9. desember klokka 18.00 på Rådhuskinoen. 

- Det blir forhåndssalg av billetter på Fargerike Flisa og Midt i gata på Kirkenær. Billettene koster 150 kroner for voksne, og 50 kroner for barn fra 0-12 år. Konserten varer ca 2,5 timer inkludert pause, og det blir servering av gløgg og pepperkaker i pausa, sier Kristin Jenssveen.