Åsnes ungdomsråd har satt i gang et prosjekt som de kaller «Sommerjobben», et samarbeid med Solør Næringshage og Åsnes kommune. Ungdomsrådets Lars Berggren var den som kom opp med ideen. 

- Tanken bak er at vi skal gi ungdom erfaring med både jobbintervju og det å jobbe og tjene egne penger. Vi skal samle noen bedrifter som kan lyse ut noen sommerjobber, og deretter blir det vanlig prosedyre med jobbsøking og jobbintervju for en to-ukers sommerjobb, forklarer Berggren. 

- sender ut informasjon til bedrifter

Sommerjobb kan være vanskelig å få hvis du ikke har noen bekjentskaper i arbeidslivet. 

- Så vidt jeg vet har ikke dette blitt gjort tidligere. Tanken vår et at vi skal hjelpe ungdom til sommerjobb, selv om de kanskje ikke har noen bekjentskaper. Vi håper at vi kan få med 5-10 bedrifter, men jo flere jo bedre! I løpet av uka vil det bli sendt ut informasjon til aktuelle bedrifter, det er noe Solør Næringshage skal hjelpe oss med - ettersom de har kontaktinformasjon til alle bedrifter. Interesserte bedrifter kan ta kontakt med Næringshagen eller direkte med meg, sier Berggren. 

Berggren håper at mange bedrifter vil ta kontakt og tilby sommerjobb til ungdommer i distriktet. 

- Ja, jeg tror det er flere bedrifter som vil melde seg. Litt av tanken etter at jobbperioden er over, er at ungdommen skal evaluere bedriften og at bedriften skal evaluere ungdommen som har vært i jobb. Dette vil jo være en «vinn-vinn situasjon», bedriftene kan jo ha behov for ekstrahjelper og ferievikarer senere og da kan det jo være at de finner rett person til det gjennom dette prosjektet, sier Berggren. 

- følg med på facebook-siden til ungdomsrådet

Åsnes ungdomsråd har egen Facebook-side hvor informasjon om hvilke bedrifter som etter hvert tilbyr sommerjobb, vil bli publisert. 

- Det meste av informasjonen vil foregå på Facebook-sidene til ungdomsrådet og Solør Næringshage. Vi håper jo også at ungdommen vil lese denne saken! Noe av oppgaven til ungdomsrådet, er jo å gjøre noe for ungdommen og det gjør vi i dette sommerjobb-prosjektet, sier Lars Berggren. 

Så da er oppfordringen at bedrifter melder sin interesse og at det blir mange sommerjobber til ungdom i vårt distrikt.