Nå tilbyr Åsnes skytterlag gratis trening for de som vil prøve seg, så kan du bestemme etter hvert om du vil bli medlem i det aktive skytterlaget. Uansett er det ingen store kostnader med medlemskapet, det koster 100 kroner i året for ungdom - mens voksne må ut med 300 kroner. 

- Utesesongen er over rundt 1. september, og da møtes vi én gang i uka her i skytehallen på Sundmoen. I utgangspunktet er det hver tirsdag klokka 18.00. Da er det åpent for alle medlemmer i Åsnes skytterlag, og det er også luftgeværskyting her samme dag med Aasa miniatyrskytterlag, og Namnå pistolklubb trener også her da, forteller leder i Åsnes skytterlag, Yngve Sannvoll. 

- må ikke være medlem på forhånd

Du er også velkommen til å prøve deg, selv om du ikke er medlem.

- Ja, du må ikke være medlem på forhånd, det finner vi ut av etter hvert. Det er ikke dyrt å være medlem, og alle får gratis ammunisjon her inne, all kaliber 22 er gratis. Vi har også geværer til utlån, vi har 5-6 Sauere selv, og vi andre stiller også våre geværer til disposisjon, forteller Sannvoll.

Åsnes skytterlag er et aktiv skytterlag med mange medlemmer. 

- Vi har rundt 300 medlemmer, og aldersspennet er fra 10-11 til drøye 80 år. Det er ganske moro å se på treninger, da kan det ligge en 10-11 åring ved siden av en 80-åring, de skyter på samme type blink, med samme type gevær, på akkurat de samme villkårene. Det kan du nok ikke gjøre i så mange andre idretter, smiler Sannvoll. 

- en driftig arrangør

Det er i tillegg til treninger, også flere stevner som gjennomføres gjennom vinteren. 

- Ja, vi er nok en forholdsvis driftig arrangør! 10. november skal vi ha en veteran-treff her, vi skal ha førsjuls-treff, og vi er arrangør av Fylkesmesterskapet på 15 meter sammen med Åslia skytterlag. Så skal vi ha et romjulsstevne og nyttårsstevne, så her blir det mye aktivitet framover, smiler Sannvoll. 

Åsnes skytterlag gjennomfører også stevner ute på Haukåsen. 

- Stemmer det, vi har 2 stevner utendørs. Det er vårtreffen rundt 1. mai og noe som heter Solør-runden, sammen med Kongsvinger, Grue og Eidskog skytterlag, det foregår rundt 10. juli, forteller Sannvoll. 

Pr. i dag har Åsnes skytterlag 6 skyttere som er veldig aktive.

- Av de 6 som er veldig aktive, er halvparten jenter. Vi mangler noen litt eldre kvinnelige skyttere dessverre, de var med tidligere - men nå er de heller med i «styre og stell». Vi har hatt mange gode kvinnelige skyttere tidligere, som Rannveig Kleven Rundberget, Bjørg Janny Engelsrud, Lill Anita Skoglund, Anne Lena Skoglund med flere, forteller Sannvoll. 

- vi har det meste til utlån

Nå ønsker klubben å trekke til seg flere nye skyttere og kommer med et godt tilbud til de som er interesserte. 

- Det er gratis ammunisjon, lån av gevær og det koster ikke noe å skyte. Hvis du finner ut at du vil være med videre, så koster det 100 kroner i året for å bli medlem for ungdommer. Da hjelper vi deg med utstyr, som jakke, bukse og sko, gevær som sagt, og det du trenger. Mange tror det er veldig dyrt med utstyr, men du trenger ikke bukse i starten og ei jakke får du for rundt 1000 kroner. Mange tror at at utstyret må være målsydd også i starten, men det trenger du ikke. Skyggelue og hansker har vi også til utlån, så du kan få lånt det meste, også jakke og bukse, lover Sannvoll. 

Gevær er vesentlig dyrere i innkjøp, men ikke noe du kjøper hvert år. 

- Ja, det koster nok drøye 20.000 kroner, men da trenger du ikke å tenke noe mer på det. Gevær har du lenge, det eneste du må gjøre, er å skifte løp en gang i blant. Alle tror utstyr er veldig dyrt, og en periode skulle det jo være målsydd fra du var 10 år, men det er absolutt ikke nødvendig, sier Sannvoll. 

- Høres dette interessant ut, så er det bare å ta kontakt med noen i Åsnes skytterlag eller direkte med meg, og vi trener altså på tirsdager nå framover, forteller Yngve Sannvoll, leder i Åsnes skytterlag.