• KRETSMESTERE: Både Kristian Lien og Even Martinsson ble kretsmestere tidligere i vinter.

Selv med dårlige snøforhold, har de aktive i Åsnes skiskytterlag hatt flere sterke resultater i vinter.

Nestleder i styret, Anders Lien, kan fortelle om mange gode resultater:

-  Even Martinsson ble nr. 3 i Hovedlandsrennet, og er tatt ut til Young Star i Holmenkollen kommende helg. Even tok KM-gull i fellesstart på Veldre tidligere i vinter, han gjorde det også bra både på Kvalfossprinten og Bjerke forrige helg. Kristian Lien vant Gjermundshauggruppen-cupen /Hedmarkscupen og har i tillegg vunnet 2 KM gull i fellesstart og sprint. Kristian gjorde det også bra på Simostranda før jul og på Askersprinten i Holmenkollen tidligere i vinter. Ida Sandbæk ble også kretsmester i jenter 16. Klubbens yngre utøvere gjør det også bra i sine klasser, men disse rangeres ikke ennå, sier en fornøyd Lien.

Grunnet dårlige snøforhold i vinter, har klubben hatt sine utfordringer med treningsforholdene på på sitt anlegg på Sønsterud:

- Dette er den hverdagen vi som driver vinteridrett må leve med. Vi synes det er godt gjort av våre utøvere, at de klarer å prestere så godt, selv med dårlige treningsforhold. Neste vinter ønsker vi oss mer snø, sier Lien.

sterke prestasjoner

For flere av utøverne, er sesongen allerede over, men det er fortsatt noen som har igjen noen viktige renn:

- Sesongen avsluttes normalt på Ål, med Liatoppen skiskytterfestival, et arrangement Even Martinsson vant i fjor for gutter 16 år, med nesten 1.200 deltakere alt i alt. Det er stor rift om å få være med, og vi har nå 3 som er påmeldt, Even og Ola Martinsson og Kristian Lien, sier nestlederen.

Even Martinsson skal altså delta i Statkraft Young Star i Holmenkollen på lørdag:

- Det er de 30 beste 16-åringene i landet som får være med, og det går samtidig med verdenscupen i Kollen. Even ble jo nr. 3 i Hovedlandsrennet, som er uoffisielt NM for 16-åringer, og han har flere gode resultater i vinter, som gjør at han er kvalifisert, sier Lien.

Det er ikke så mange utøvere med i klubben nå, men de presterer godt de som er med:

- Vi har 5 utøvere som er opp til og med 10 år, mens det er 7 som er eldre. I tillegg har vi 3 utøvere som representerer klubben, men som går på NTG på Lillehammer og Geilo, i tillegg til Anne Marit Bredalen som er senior. Vi hadde en meget dyktig trener i Gunhild Osgjelten, men hun måtte flytte grunnet jobb, så nå er det foreldre som står for treningene, i tillegg til at Kent Roger Guttormsen er med og bidrar, forteller Lien.

ønsker flere utøvere

Antall utøvere henger ofte sammen med hva slags vintre vi har:

- Med snørike vintre, er det flere som er interesserte. Til høsten skal vi arrangere en dag her på anlegget, hvor alle som vil kan komme og prøve seg, i gode temperaturer, da frister det kanskje til gjentakelse. Vi ønsker å skape et større miljø, og håper å få på plass gode trenerkrefter i tillegg, sier Lien.

Det er ikke en spesiell dyr idrett heller:

- De yngste kan låne gevær av klubben, så da må du bare ha et par ski, så det er fullt overkommelig. Det er absolutt ikke en rikmanns-sport. Vi må også rette en stor takk til alle som sponser klubben, det gjør at vi kan tilby nye utøvere gratis skudd, og ikke en faktura det første de får. Vi er en såpass liten klubb, at alle foreldrene til ungene som er med her, har et eller annet verv i klubben, smiler Lien.