• VIKTIG MED SIKKERHET: Jan Maliberg instruerte i konfirmantene i leirdueskyting med hagle, og hadde stor fokus på sikkerhet.

Det har etter hvert blitt en årlig tradisjon for Åsnes JFF, at de inviterer årets konfirmanter fra Åsnes, Gjesåsen og Åsnes Finnskog sokn til aktivitetskveld. Årets aktiviteter besto blant annet av kulesti, leirdueskyting og natursti, før det hele ble avrundet med grilling og premieutdeling.

Elisabeth Venberget i kvinneutvalget i Åsnes JFF, syntes det var moro at så mange kom.

- Det er nesten 20 konfirmanter her, mens det i fjor bare var 5. Vi ser også igjen flere som har vært med JOFS (jakt- og fiskeskole for de yngste), og det er spesielt moro, forteller Venberget.

Aldersgruppen rundt konfirmasjonalderen, er ofte den Åsnes JFF synes det er vanskeligst å nå ut til.

- Det er jo litt derfor vi gjør dette, så får vi vist fram hva vi holder på med og forhåpentligvis kommer de tilbake, sier Venberget.

- kulesti er relativt nytt i norge

Av de mange forskjellige aktivitetene konfirmantene fikk prøve seg på, var kulesti nytt for mange.

- Ja, dette er relativt nytt i Norge, men i Sverige derimot er dette en etablert gren. Kulesti er for å senke terskelen for å starte med konkurranseskyting, sier Venberget.

Kulesti er en jaktskyttergren som i 2015 kom inn i NJFFs regelverk for jaktskyting. Det er en meget enkel skytegren som passer alle skyttere, særlig ungdom.

​Det kan skytes med fritt kaliber, skyteavstandene er begrenset opp til 80 meter, og ordinære jaktfeltfigurer benyttes. 

- De som vil, får også prøve seg med hagle på leirduer. Det er jo ikke alle som har holdt i ei hagle før, så det blir nok moro for mange, sier Venberget. 

- satsingsområde for jff

Rekruttering av ungdommen, er et viktig satsingsområde for JFF.

- Vi har søkt og fått midler til denne aktivitetskvelden. Ungdommen er et stort satsingsområde for JFF og det er «enkelt» å få tilskudd til denne type aktiviteter, smiler Venberget.

Etter konfirmantenes reaksjon å dømme, var dette et veldig populært tiltak. Prest David André Tys var også med, og fikk blomster fra konfirmantene for en fin konfirmanttid. Dette var siste samling for dette kullet med konfirmanter, før de nå skal konfirmeres utover sommeren.