JFFs Fiskesommer er gratis arrangementer hvor barn får fiskeopplæring. Dette er et landsdekkende arrangement, og et samarbeidsprosjekt mellom NJFF og Nordic Outdoor.

- Åsnes JFF har arrangert dette i en årrekke, men eksakt antall år er jeg usikker på. NJFFs Fiskesommer er gratis arrangementer hvor barn får fiskeopplæring fra 2.000 instruktører som lærer bort sine beste fisketips, forklarer Tove Lisbeth Finstad, leder i Åsnes JFF.

​I sommer blir det 200 Fiskesommer-arrangementer over hele landet. Det starter 1. juni og varer helt til 20. august. På Flisa er det altså lørdag 17. juni som gjelder.

- Siden 2004 har 85.000 barn fått fiskeopplæring ved vannkanten fra kyndige instruktører i lokalforeningene over hele landet. Jeg tror at vi i Åsnes har arrangert dette helt siden da, men er usikker. Rekorddeltakelse var mellom 55 og 60 unger på Rogsjøen for noen år tilbake. I fjor var det ca 20 barn på Myrmoen, forteller Finstad. 

gratis tilbud

Åsnes JFF tilbyr også kurs for foreldre samtidig.

- I tillegg til Fiskesommer for barn arrangerer vi også et «Foreldrefiskekurs» samtidig. Dette skal gi foreldre og andre voksne en innføring i bruk av fiskeutstyr, slik at de selv kan ta med barn på enkle fisketurer. Vi oppfordrer alle til å møte opp, sier Finstad.

Det koster ingenting og du får lånt utstyret du trenger.

- Det er ingen forhåndspåmelding og det er bare å møte opp! Du vil få lånt utstyr om du har behov for det, så her er det bare å møte opp, er oppfordringen fra lederen i Åsnes JFF, Tove Lisbeth Finstad.

mange fordeler med fritidsfiske

Norges JFF forteller på sine hjemmesider:

Fritidsfiske har også en helsefremmende side. Uteaktivitet er sunt, fisket skaper glede, og glade mennesker har det godt. Som forebyggende helsearbeid er deltagelse i fritidsfiske undervurdert. Satsing på stimulering til fritidsfiske kan vise seg å være en rimelig investering i framtidas folkehelse. I tillegg vet vi at det  er sunt å spise fisk.

Fritidsfiske har i seg en del åpenbare kvaliteter, ikke minst med tanke på de yngste:

- Det er gratis for barna

- Det kan utøves nær sagt over alt

- Det kan tilpasses alle nivåer av mestring

- Det er en aktivitet du kan utøve alene, uten å føle deg ensom

- Det inneholder elementer av læring, spenning, fornøyelse og nytte

- Aktiviteten er kjønnsnøytral

- Det er ingen store kostnader knyttet til utstyret

 - Alle barn får også flotte premier. De fleste fiskesommeraktivitene er lagt på steder hvor det er stor sannsynlighet for å få fisk. Derfor får veldig mange barn sin første fisk på våre arrangementer! Vi oppfordrer alle til å ta med barn og barnebarn og få noen trivelige timer nede ved vannkanten, forteller NJFF på sine hjemmesider.