Det er ikke få tiltak som har blitt gjennomført gjennom bevilgningene fra Åsnes kommune og Landsbyen Flisa. Nå er det klart for ny søknadsrunde, og totalt er det avsatt 500.000 kroner til de fire grenderådene i Åsnes i 2017.

- Dette fungerer slik at nabolag, organisasjoner eller hva det måtte være som har en god idé om hvordan vi kan gjøre det mer trivelig rundt oss kan søke midler. Her kan de få i stand prosjekter som kommer fellesskapet til gode, og det er store penger i potten til slike tiltak, sier Erik Aagaard, som er nyvalgt leder i Flisa Grenderåd.

Halv million til trivsel

Total er det fire grenderåd i Åsnes som skal fordele potten på totalt 500.000 kroner i år. I denne søknadsrunden er det avsatt totalt 220.000 kroner, i tillegg til 80.000 kroner i såpenger. Til høsten blir det ny søknadsrunde.

- For eksempel har det gjennom Flisa Grenderåd blitt gitt penger til flytebrygge i Nergrenda, badeland i svømmehallen, familiepark og Bocciabane. Nå håper vi det kommer mange nye gode søknader, sier Aagaard.

Flisa Grenderåd har satt søknadsfrist til 15. april, og så skal grenderådene møtes og diskutere hvordan pengene skal fordeles senere.

- For å få penger må det være et tiltak som kommer mange til gode, og søknaden må inneholde et realistisk budsjett. Egentlig er det ikke så vanskelig, og jeg anbefaler folk til å ta en titt på Facebook-sidene til for eksempel Flisa Grenderåd, sier Aagaard.