Det er en gjev klubb Moelven Profil AS har blitt med i som mottaker av Årets Gruebedrift 2018. Tidligere har Solør Bioenergi, HS Media, Skaslien Gjestgiveri, Entrack, Ask media, Glamox Luxo og Grue Sparebank fått prisen. Utdelingen skjedde under åpningen av Sankthans fredag.

- Vi er heldige i Grue som har så mye bra næringsliv! Her har vi en stor fin industriplass, og faktisk den største tungindustrien mellom Kløfta og Trondheim. Jeg vet at ordførerne rundt oss er misunnelig på meg fordi vi har så mye bra industri i Grue, sa ordfører Wenche Huser Sund før hun delte ut prisen fredag.

Ble startet i 1974

Moelven Profil AS ble startet som H-vindu i 1974, og ble kjøpt opp av Moelven Industrier i 2011. Bedriften er den eneste på sin størrelse som har emneproduksjon i Norge. Konkurrentene har flyttet utenlands.

- Moelven Profil AS er innovative og ligger et hestehode foran konkurrentene. Gledelig er det at bedriften har fått tilbake lønnsomheten, og leverte et rekordresultat i 2018. Det er en anerkjennelse til innsatsen som de ansatte bidrar med. Det er investert flere titalls millioner kroner i oppkjøp og øvrige investeringer. Det foreligger også planer om videre investeringer, og det er bra for fremtiden til bedriften i Grue, sa Huser Sund.

34 ansatte i dag 

Bedriften har 34 ansatte i dag, og omsetter for drøyt 100 millioner kroner. Forbruket er 28.000 kubikk med trelast i året. Det tilsvarer 1.000 lastebillass. De fineste råvarene kommer fra lokalt tømmer, og bedriften er meget godt anerkjent i bransjen.

Under utdelingen fredag fikk salg- og innkjøpsansvarlig Geir Østerud overrakt et bilde laget av Tore Hansen. Det heter Skogsvandreren, og kan henge på en synlig plass hos Moelven Profil AS.

- På vegne av Moelven Profil må jeg få takke for prisen. Det var overraskende, men som ansatt er det veldig fint at kommunen setter pris på oss. Produktet vi lager i dag er det samme som i 1974, men det har vært stor utvikling på utseende og kravene til produktet, sa Østerud fra scena.