• TRENERDUELL: Marit Pettersen har ansvaret for damelaget, mens Magnus Aasen er en av trenerne for J15.
  • UPÅKLAGELIG INNSATS: Damelaget viste stor innsats og meget godt humør på treninga i uka. Latteren satt løst!

Vaaler J15 er det eneste 15-års laget mellom Kongsvinger og Elverum, som iSolør skrev om tidligere i sommer. Nå får de «konkurranse» fra en gjeng jenter/damer som er over 18 år og har startet ei treningsgruppe for å ha det moro og sosialt, i tillegg til selve fotballen.

- Nå nærmer vi oss 20 spillere, og de er fra 18 år og oppover. Vi kaller laget «18 år pluss kvalitet» og det kommer spillere fra hele distriktet, ikke bare fra Våler. Kampen mot J15 blir vår første kamp! Flere har spilt fotball tidligere, men for noen begynner det å bli en del år siden, og noen har aldri spilt fotball før, ler Marit Pettersen, som er «trener» eller i alle fall den som har dratt det hele i gang.

Planen er å fortsette med treninger utover høsten og vinteren.

- Vi vet ikke om det blir noe seriespill neste år, det skal i alle fall være slik at alle skal ha lyst til å være med og det skal være moro. Jeg ble litt lei av at folk la ut strikkeoppskrifter på Facebook, så da lurte jeg på om det var noen som ville være med å spille fotball i stedet. Vi håper vi får lånt oss et sted vi kan trene i vinter, forteller Pettersen.

satser på formtopp til vålerdagene

Treningene startet allerede 2. mai, men oppmøtet har variert stort.

- Ja, vi startet 2. mai og trener i utgangspunktet hver tirsdag her i Våler. Men ettersom vi skal spille kamp, så har vi nå økt til 2 treninger i uka. Vi trener uansett oppmøte, på det minste har vi vært 2 på trening. Jeg er veldig overrasket over oppmøtet i dag, så jeg blir helt rørt jeg, smiler Pettersen.

Alle som vil kan bare møte opp på treninger på tirsdager framover.

- Ja, det eneste kravet vi stiller, er at de må ha godt humør og fylt 18 år. Det er fordi vi kanskje skal finne på noe utenom fotballen, og da er det dumt om noen ikke får blitt med fordi de ikke er gamle nok, ler Pettersen. 

Og snart er det altså kamp mot jentelaget som trener «litt» oftere enn damelaget, og har spilt sammen lenge. 

- De ser litt skumle ut, men vi skal vinne! Vi skal i alle fall gjøre vårt beste, ler Pettersen.

Marit Astrup er lagleder for Vaaler J15, mens Per Kristian Sandbakk og Magnus Aasen er trenere.

- Vi har invitert damelaget til kamp på Vålerdagene, fordi vi har lyst til å bidra til litt liv og røre i sentrum. Det er artig at det er etablert et damelag, og vi hadde lyst til å utfordre dem til et «uoffisielt Våler-mesterskap» i damefotball. Dette blir starten på vår høstsesong, fordi vi har litt fri i sommer. Vi starter med treninger igjen til uka, så dette gjør vi for å ha det gøy og skape aktivitet i Våler, sier Marit Astrup.

- har et bra utgangspunkt

Jentelaget har også mange gode sponsorer, som har bidratt gjennom sesongen.

- Ja, og vi vil gjerne gi noe tilbake til dem. Så alle sponsorer er invitert til kampen og det blir også enkel bevertning i paviljongen på Vaaler stadion, forteller Astrup.

Vaaler J15 har hatt treningsfri i sommer, men flere av spillerne har kjørt egentrening.

- Dette tror jeg blir artig! Det er jo noen av de som har spilt fotball før, og de er jo større enn oss og kanskje litt hardere å gå i dueller med. Men vi har nok et bra utgangspunkt til å slå dem, vi har spilt sammen lenge. Selv om vi har hatt treningsfri i sommer, så er det flere som har hatt egentreninger. Målet er vårt er i alle fall å vinne, sier en av spillerne, Ingrid Vestby.

Kampen spilles altså lørdag 19. august klokka 17.00 på Vaaler stadion.