• STORT UTVALG: Det blir ikke «bare» fisk og kjøtt, men også en del andre spennende produkter i den nye butikken. Her viser de fram både alpakka-sokker og sekk.
  • EGEN KJØLEBIL: Roy Dreier med nyinnkjøpt kjølebil, som skal hente kjøtt fra Nortura. Bilen skal også leies ut.

Samboerne driver allerede Dreier Gaarden med rundt 2.200 frilandsgris gjennom året og hadde planer om eget utsalg hjemme på gården i Mosogn. Denne planen er nå skrinlagt og nå blir det egen landhandel i Kaffegata på Flisa. 

- Vi åpner dørene fredag 4. mai og kommer til å ha åpent alle dager i uka unntatt søndager. Vi kommer til å følge åpningstidene til resten av butikkene i gata, fra klokka 10.00 til 18.00. Det nærmer seg åpning, men vi er i rute! forteller Roy Dreier. 

store endringer i lokalene

Siri K. Retteraasen er flyvertinne i Norwegian, men en ryggoperasjon som ikke gikk helt etter planen setter nå en stopper for den karrièren. 

- Jeg vil så gjerne jobbe, men ryggen tillater ikke mer enn rundt 20 prosent jobb nå. Derfor blir det mye på Roy, men vi har også gode venner og familie som stiller opp for oss. Vi har gjort utrolig mye her siden vi tok over lokalene for halvannen måned siden. Vi har ordnet eget produksjonsrom, der vi skal lage all maten. Alle vegger i alle rom er malt, vi har satt inn terrassedør, vi har satt inn barløsning og vi har lagd eget toalett for funksjonshemmede og ett for publikum. Lokalene er også tilpasset generelt for funksjonshemmede med brede døråpninger, det gjelder også uteplassen - der blir det også varmelamper etter hvert, sier Retteraasen. 

Det aller meste som er gjort med bygget, har de mer eller mindre gjort selv med Roy i spissen. 

- Vi har lagt inn ny strøm for en «formue», lokalene er pusset opp for store summer. Robert Torp har gjort mye her, både maling, gipsplater og belegg på gulv. Vi leier bygget av Reidar Gundersen, han har vært veldig ok med oss. Vi har sett på flere lokaler før vi endte her, men vi er veldig glade for at det ble disse lokalene! Det er et veldig fint lokale, vi har peis og det er et «varmt lokale», sier Retteraasen. 

satser på fisk fra knutstad & holen

Det blir også et studio med negledesign i samme lokaler. 

- Ja, Nathalie Torp skal drive Studio N i kjelleren her, så her blir det litt forskjellig! Oppe i butikken blir det både fisk fra Knutstad & Holen, kjøtt blir frilandsgris fra egen gård og storfekjøtt fra Jon Halvor Beitnes og Marie Negård i Hof, bakevarer fra Evensen Baker & Conditori på Kirkenær, kaffe, baguetter, supper, og noen produkter fra Max Ivan. Vi har jo vært på mye messer og stands, men det blir det vesentlig mindre av nå framover. Noe hadde vi allerede takket ja til før vi startet her, som St. Hans på Kirkenær, åpen dag på Fiskå Mølle og Trestokkfestivalen. Vi skal også stå utenfor butikken her 28. april på Vårfesten til Handelssenteret, selv om vi ikke har åpnet butikken da. All servering denne dagen vil foregå ute, sier Dreier. 

Planene er klare for åpningsdagen 4. mai. 

- Klokka 12.00 kommer Knutstad & Holen, det kommer folk fra Nortura og Max Ivan kommer. Smart Fritid fra Skotterud kommer også, de skal ha forskjellige sesongprodukter i butikken vår - nå blir det til grillsesongen først. Så da håper vi også at folk møter opp, både på åpningsdagen og framover, sier de forventningsfullt.