Arild Bredesen er primus motor for arrangementet, sammen med Per Gundersen på Skogen Restaurant. 

- Dette blir en dag for alle der du vil finne leverandører av snøskutere, ATV og generelt nyttekjøretøy i denne kategorien. Det blir også aktører innen friluftsliv, turisme, Statens naturoppsyn og andre aktiviteter. Det hele avsluttes med taco-buffet og fest, forteller Bredesen. 

- vi har mye å tilby på finnskogen

Finnskogen har mye å by på og derfor håper de mange kommer på Åpen dag. 

- Vi setter opp stand for leverandører av snøskuter og ATV med utstyr ute, og for aktører med andre ting inne i en stor lavvo. Det blir bålpanner med mat og drikke, så vi oppfordrer folk til å spise ute i det fri denne dagen. På Finnskogen har vi blant annet snøskuterleden, Finnskogleden, «Veien over 12 mil skogen», finnekultur, guidede fisketurer, og mye motorsport. Vi har rett og slett mye og tilby her på Finnskogen, sier Bredesen. 

Formålet med Åpen dag er og vise frem hva som finnes av aktiviteter og tilbud på Finnskogen.

- Hit kan du kjøre på snøskuter da det vil settes av eget område for skuterparkering og selvfølgelig komme med bil om du ønsker det. Ankommer du med bil og henger med skuter, så vil vi anbefale at du losser av skuter på Kilen-skola og kjører snøskuteren opp til oss. På dagtid vil det finnes enkel servering å få kjøpt på området som pølser, brus og kaffe. Det er ingen alkoholservering på dagen og medbrakt alkohol er totalt forbudt! Toaletter finnes inne i restauranten og varmemuligheter finnes i gamma ved parkeringen, sier Bredesen.

Det hele avsluttes altså med taco-buffet og fest på Skogen restaurant.

- På kvelden tilbyr vi tacobuffet og fest der «To fine kærer» spiller opp. Taco-buffeten er åpen fra klokka 18.00‐20.00, og dørene åpner for de som kun ønsker å delta på festen klokka 20.00. Baren holder åpent til kl 01.00, forteller Gundersen. 

- mange var skeptiske til støy

Det var mange som var skeptiske og negative til snøscooterleden i Åsnes kommune, og generelt negative til snøskutere i naturen på Finnskogen.

- Det føler vi at har snudd etter at vi kom i gang og de faktisk fikk sett selv hva det egentlig innebærer. En av de som var aller mest negativ, har snudd helt og sagt at dette var jo ikke noe problem likevel. De som tenker negativt om snøskutere, tenker som regel på støy, stor fart og villmannskjøring. I fjor hadde ikke SNO som er tilsyn, noen ting å utsette på kjøringa i leden, forteller Gundersen. 

Snøskutermiljøet er kanskje ikke så stort foreløpig, men det er i alle fall sosialt og trivelig. 

- Jeg kjente jo ikke så mange her da jeg kom hit, men ute på snøskuter blir vi som en stor familie. Alle hilser og prater, du blir bydd på kaffe, pølser og prat. Det er utrolig sosialt og vi har jo en felles interesse, selv om vi ikke kjenner hverandre. Jeg har heller aldri hatt noen negativ opplevelse, både unge og gamle kjører etter gitte regler. Folk rydder opp søppel etter seg på rasteplasser, det kommenterte også SNO under tilsynet i fjor. Vi møter også skiløpere i leden som hilser og er blide, det åpner jo opp en mulighet for de også som ikke vil gå i lysløypa. Vi anbefaler flere til å bruke leden, enten på ski eller på beina - ta gjerne med hunden også! Møter vi noen på ski eller på beina, er det alltid vi på snøskuter som skal vike, sier Per Gundersen.