• HER BLIR DET NY BUTIKK: Dagens bilpleie og lager, blir flyttet og REMA 1000 bygger ny butikk bak dagens bilpleie - på tomta til Næringshagen.
  • ÅPNET I GRUE: Ordfører Wenche Huser Sund klipte snora da Eskoleia åpnet i Grue tidligere i år. Til venstre NAV-leder i Grue Jan Atle Thorvaldsen og til høyre direktør i Eskoleia Erik Nilssen.

Godtfolk!

Det lakker og lir mot jul – det er adventtid – og for min del, den koseligste tiden på året. 

Den tiden hvor det pyntes med lys både hjemme og i gatene i sentrum. Ungene baker pepperkaker, og jeg er en tur i Nes hos mamma og baker småkaker. Jeg er vokst opp på gård og her hadde vi mange, gode juletradisjoner. 

OPPVOKST PÅ GÅRD

Foreldrene mine drev med gris – så det var slakting, lagde sylte, kokte klubb, brygget øl, kokte surkål og bakte sju slag og toppet baksten med kransekaker.

Hele huset ble vasket og det ble hengt opp julegardiner i alle rom. Huset skinte og alt var klart til storinnrykk av familie og venner.

I nyere tid – hvor nesten alle er i full jobb har vi ikke tid til å gjøre alle disse forberedelsene til jul, men vi har det like koselig.

Kos måles ikke i hva du rekker å gjøre, men hvem du bruker tid sammen med. 

For min del går mye av førjulstiden med på å «se» innbyggerne våre, til å være tilstede på arrangement og til å kose meg med venner og familie.

Hos oss er det viktigere å bruke tid med de vi er glade i. Gjerne rundt middagsbordet, på en av de flotte konsertene vi har i Grue, på et av de mange julemarkedene i bygda, eller rett og slett på Skaslien, Finnskogen, eller hjemme hos venner.

Dette er tiden hvor de fleste ting skal avsluttes før jul, enten det er budsjetter, regnskap, årsavslutninger, generalforsamlinger eller prosjekter.

Og så starter vi med blanke ark på nyåret – med nyttårsforsetter og nye mål.

- EI BYGD I VEKST

Jeg er den heldigste ordføreren – nettopp fordi jeg får være ordfører i Grue – for alle våre flotte innbyggere. Grue er ei bygd i vekst! Både i innbyggertall og i antall arbeidsplasser.

Industrien går godt, hus selges over takst, det bygges mange sentrumsnære boliger, det er nye rom på sykehjemmet, og det blir snart bytt bibliotek på Rådhuset. Flere bedrifter ser til Grue og ønsker å plassere seg hos oss – vi blir lagt merke til om dagen.

Vi har samvittighetsfull og god arbeidskraft som mange bedrifter ønsker seg. Vi har gode bedriftsledere som tenker lokalt og vi har en vilje i det politiske livet som vil noe mer med Grue. Vi har en god kommuneadministrasjon, og vi har dyktige folk i alle enheter som ønsker å gjøre Grue til et enda bedre sted å bo.

Det er lett å gå julen i møte når vi har fått mange av de viktige tingene på plass.

- TA VARE PÅ HVERANDRE

Det viktigste vi kan gjøre i julen er å ta vare på hverandre og de vi er glade i. Plukke opp telefonen og ringe til noen som det er lenge siden vi har snakket med. Sende julebrev til en gammel tante eller en barndomsvenninne, stikke innom noen og bare ta en kopp kaffe og si god jul.

Jeg vil at vi som lever i Grue skal være best på å være inkluderende – til alle som kommer vår vei. 

Vi kommer langt med et smil, bygda som smiler skal bli ekstra gode på dette!

Godtfolk!

God og fredelig jul. Ta vare på hverandre og nyt tiden sammen

Wenche Huser Sund

Ordfører i Grue