Mellom 9. og 10. november 1938 var det en markant opptrapping av jødeforfølgelsene i Tyskland og Østerrike. Nazistene stormet jødiske nabolag, hjem og butikker. Fortauene var fulle av knust glass.

Denne natta har fått navnet Krystallnatta, som markeres over hele verden hvert år. Totalt ble 200 jøder slått i hjel, 267 synagoger ble brent ned og 26.000 jøder ble ført i konsentrasjonsleire.

Grue har lang tradisjon for å markere denne dagen for å stå sammen mot hat og fordommer, og Norsk Folkehjelp i Grue inviterer i år for 19.gang til fakkeltog mot rasisme, lørdag 9. november.

Leder i organisasjonen, Roman Drazkowski oppfordrer alle til å bli med.

– Vi må aldri glemme det som skjedde. Derfor er denne markeringa så viktig, og den blir stadig viktigere. I dag ser vi stadige eksempler på rasisme og vi ser de høyreekstreme miljøene trappes opp. Vi må stå fram og vise at vi er i mot. Så bli med og ta et oppgjør med fordommer og rasisme - gamle og unge.

Det blir appeller ved generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Henriette K. Westrin og ordfører Rune Grenberg samt en ungdomsappell ved Solidaritetsungdommen i Kongsvinger. I tillegg blir det musikk ved Erling Fossum og Jan Christian Gjems.

Oppmøte klokka 18 ved rådhustrappa på Grue rådhus.