Lørdag deltar Ivar Bakke, fra Evensens Bakeri og Conditori på Kirkenær i Nordic Bakery & Pastry Cup på Kontraskjæret i Oslo. Bakke skal stå for brødskulpturen, som er en av kategoriene under årets cup.

Ivar Bakke har vært en del av Baker og konditorlandslaget siden 2015. Konkurransen holdes i forbindelse med mat-festivalen Matsreif i Oslo, som pågår i disse dager. 60-tallet er valgt som tema for bakerkonkurransen. 

- Med 60- tallet som tema gir det mange spennende muligheter, og skulpturen Bakerlandslaget vil presentere har sittet i hodet på Ivar lenge, med god hjelp fra resten av laget, skriver Baker og Konditorlandslaget, på sine nettsider. 

ÅRLIG BEGIVENHET

Nordic Bakery and Pastry cup er det årlige Nordiske Mesterskapet for konditorer og bakere, og årets store bakebegivenhet under Matstreif, som  er Norges største matfestival, skriver Bakeri og Konditorbransjens Landsforening

Det er 6. året Nordic Bakery and Pastry Cup arrangeres, og Norge er nå vertskap for andre gang. Deltakerlandene vil i år være Finland, Danmark, Sverige og Norge.