Per Arnesen er lokalkontakt for UKM i Våler og han jobber mye med å finne nye folk som kunne tenkt seg på bli med på UKM. Han reiser rundt på ungdomsskolen for å få ungdommer på tanken ved å melde seg på. En del ungdommer fra kulturskolen melder seg også på. Med stor hjelp av Nina Solemsli Uhlen (18) får ungdommen mer arrangør roller i Våler.

- Det er gøy å drive med å være med på, sier Nina.

Ung utstilling

Utstillingen var en god miks med foto, maleri og tegninger. En av bidragene som ble fort sett av publikum var noen malte skifersteiner. Disse er laget av Helene Warsla Nielsen (18) og dette er noe hun liker å drive med. Sammen med en tegning meldte hun seg på UKM for å vise noe unikt og noe uvanlig.

- Jeg maler det jeg føler for, prøver litt forskjellig og alt starter ved at jeg tegner med hvitt, maler over med svart, for så å male fargene og bakgrunnen, forklarer Helene.

Emma Svartvadet Jakobsen (14) og Iver Skjøthaug Øyen (13) er to av de litt yngre deltagerne denne kvelden. Emma er påmeldt med noen fotografier som viser dyrene hennes, hvor hennes favoritt er et bilde av den gamle katten hennes.

- Det er favorittbildet mitt siden jeg liker øynene og at værhårene kommer frem, sier Emma.

Iver har ikke malt så lenge, men han viste frem et av maleriene sine. Rundt omkring i utstillingen var det gule notatbøker hvor publikum kunne skrive positive kommentarer til det ungdommene hadde utstilt. Dette syns han at er spennende.

- Meldte meg på UKM siden det ville vært gøy å vise frem et av maleriene mine, forteller Iver.

en fint ledet kveld

Kvelden ble ledet av Konferansier Malin Paulsen (16) som også deltok med et sang innslag senere i forestillingen. Mange av deltagerne har noen år med kulturskole eller UKM på baken, mens andre er med for første gang. En god miks med dans, sang, film og piano ble vist denne kvelden.

Elise Nyborg er kun 10 år gammel og har gått på sang på kulturskolen i ett år. Nå var hun påmeldt med egenskrevet sang om bestevennen som hun viste frem. Edward Gottenborg (17) og Maria Finstad (17) fremførte "When we were Young" mot slutten av kvelden. De meldte seg på to dager før fristen og fikk liten tid til å øve, men selv dårlig tid var alle flinke.

Vise bredde

UKM er ingen konkurranse og de som blir sendt videre til fylkesmønstring er ikke vinnere. De skal representere kommunen på fylkesmønstring og er der for å vise bredden. Uansett ferdighetsnivå kan man melde seg på.

- UKM er et av de morsomste arrangementene å jobbe med, men tror også at det er et av de viktigste arrangementene for ungdom i kommunen, forteller Per Arnesen.

De som skal representere Våler på fylkesmønstring på Rena 27.-29. April er:

Fra utstilling

Harald Werner - Fotografi, solnedgang

Sine Emilie Holte Moen - Maleri, fargerike

Christina Anouk Holtslag - Fotografi, hunder i sommerkos

Fra scene

Cecilie og Ci - dans

Maren Hval Larsen, sang, superficial love

Samanta og Victoria, sang, stay