• GROR GODT I ÅSNES: UKM har hatt to år med deltaker vekst, noe som er utrulig. I 2016 ble lokalmønstringen avlyst på grunn av for få påmeldt. I fjor var det rundt 60 deltakere.

UKM Åsnes var i 2016 helt dødt, med kun tre påmeldt ble lokalmønstringen avlyst. To år med ungdomstyrt lokalmønstring har bragt liv for UKM Åsnes. I fjor var det cirka 60 påmeldte. I år satser arrangørstyret på det tredje året med deltager vekst.

- For noen år tilbake endret UKM sin betydning, og gikk fra og være «Ungdommens Kultur Mønstring» til «Ung Kultur Møtes». Dette ble gjort for å sette mer fokus på det sosiale, og mindre på selve opptreden. UKM har ett konkurranse preg over seg, men det blir mindre og mindre fokus på akkurat dette. Det er ingen som vinner UKM, så hvorfor skal det være en konkurranse. UKM handler om det sosiale, det å møte ungdom som er interessert i det samme som deg, sier Jørgen Mathiesen, fra arrangørstyret. 

Det er ungdommer i Åsnes som står bak lokalmønstringen, dette ble gjort fordi det er som regel ungdommer som vet hva ungdommer vil ha.

- For de som melder seg på, så vil lokalmønstringen gå over to dager, dette ble innført i fjor, og ble en suksess. Her blir det workshops for deltakerne, hvilke workshoper som blir for mønstringen er ikke bestemt enda, men vi kan love noen kule workshops, legger Mathiesen til.

Mange muligheter å melde seg på

Det finnes mange kategorier du kan melde deg på i, og det går an å melde seg på flere ganger. Som arrangørstyret sa i fjor, vi tar en utfordring. Ønsker du å trikse med en fotball så kan du gjøre det, og driver du med bilcross, kan du stille med det.

- Vi oppfordrer alle ungdom til å være med på dette gratisarrangementer, det finnes så mange unike måter å delta på. Jeg var med selv for første gang i 2017, noe jeg ikke angrer på, forteller Mathiesen.

Lokalkontakten Elida Inman forteller at hun gleder seg til og arrangere lokalmønstring i februar. Hun legger også til at det blir spennende med fylkesmønstring i Åsnes og.