• HARDTRENING: Daniel Østgård trener før avreise til LS, bak ser vi Sofia Fallås.
  • FINPUSS: Ida Marie Udneseth gjør seg klar for trening.

I 2002 ble Kristoffer Sannvoll skytterkonge og han har også vært i Kongelaget etter den tid. I sommer har Sannvoll trent godt og er klar for Landsskytterstevnet (LS). 

- Kristoffer har skutt en god del i sommer, det blir spennende å se hva han får til! Det er bare én sjanse den ene dagen, så alt skal klaffe, sier Simen Bredvold i Åsnes skytterlag. 

deltar for første gang

Det er mange unge lovende skyttere i Åsnes skytterlag, og de deltar for første gang på LS. 

- Ja, vi har noen ivrige rekrutter og juniorer, det er 5 juniorer og én eldre rekrutt som nå skal delta for første gang. Det blir spennende! Vi har ikke så store forventninger ettersom det er første gangen, men det er noen som er oppe og lufter på fullt hus - så vi får se, fortsetter han. 

Simen Bredvold deltok for første gang i 1988, men har et par år opphold. 

- Ja, det nærmer seg et jubileum! Jeg har ingen store ambisjoner for egen del, jeg er med mest for å delta. Men det er veldig sosialt og trivelig og det er fin gjeng som reiser oppover, sier Bredvold. 

Alle deltagere fra Åsnes skytterlag: 

Alfred Wagenius, Jon Ola Vermundsdammen, Kristoffer Sannvoll, Yngve Sannvoll, Ida Marie Udneseth, Hallgeir Huse, Daniel Østgård, Sofia Fallås, Simen Roko Krogstie, Henrik Embretsen, Stein Erik Bredvold, Simen Bredvold, Bjørn Ola Bredvold og Anna Bredvold. 

125 års jubileum

Det frivillige Skyttervesen feirer i år sitt 125 års jubileum under Landsskytterstevnet.

– Siden oppstarten i 1893 har over 300 000 skyttere deltatt på Landsskytterstevnet. Det gjør stevnet til det største sportsarrangement i Norge gjennom tidene, sier kommunikasjonssjef Terje Vestvik i Det frivillige Skyttervesen.

Landsskytterstevnet er unikt ved at jenter og gutter, menn og kvinner, fra 11 år til over 90 år konkurrerer i samme klasser. Eldste skytter på årets LS er 93 år.

– Det knyttes også i år stor spenning til om vi får skytterdronning eller skytterkonge. På de tre siste landsskytterstevner har vi fått to skytterdronninger, selv om kvinnene utgjør bare ca. 20 prosent av skytterne, sier Vestvik.

stor mental utfordring

På de 125 årene som Landsskytterstevnet har vært arrangert har det aldri blitt oppnådd maksimal poengsum 350 poeng i kampen om kongepokalen.

– På LS har vi hatt 349 poeng flere ganger, men aldri 350. Dette til tross for at den poengsummen nå er skutt ca. 70 ganger på mindre skytterstevner, uttaler Vestvik. Han mener dette skyldes den store mentale utfordring denne prestasjonen er for skytterne med tv-kameraene vendt mot seg.

NRK TV skal sende 10 timer fra årets landsskytterstevne, og avgjørelsen om hvem som blir årets skytterkonge eller -dronning skjer direkte på NRK 1 onsdag 8. august klokken 19.30.