• MORO: Det var ingen tvil om at deltagerne på håndballskolen hadde det moro og var forholdsvis konsentrert under øktene.

Tidligere var det stort sett jenter som var med på håndballskole, men nå er det skikkelig oppsving med gutta også - 15 gutter med på de tre dagene håndballskolen varer. 

- Ja det er skikkelig moro med alle gutta! Av totalt 47 deltagere er det 15 gutter, vi hadde 50 plasser tilgjengelig - men det har blitt litt sjukdom og dermed forfall. 15 gutter er rekord for oss, guttehåndballen blomstrer godt om dagen i Flisa AIL, forteller ansvarlig for håndballskolen, Mona Lisa Neser. 

spillere og foreldre stilte opp

Håndballskolen som tidligere ble arrangert av Gjensidige i høstferien, er det nå altså REMA 1000 som står bak i vinterferien. 

- Så vidt jeg vet er det bare 4 håndballskoler i hele landet som arrangeres i vinterferien, så det er jo litt eksklusivt for oss. REMA 1000 sponser også alle deltagerne med t-skjorte og ball, så det er veldig bra, fortsetter Neser. 

Det blir ingen håndballskole uten frivillige og instruktører, og i Åsneshallen stiller de villig opp. 

- Det er jenter fra J18 og K4 som i utgangspunktet stiller opp som instruktører, men mange av de eldste er selv på vinterferie. Derfor har det også blitt med noen fra J16 og flere foreldre som bidrar med dugnad under håndballskolen. De ordner med mat og frukt i løpet av dagen, hjelper til med det meste, sier Neser. 

Ikke alle som deltar på håndballskolen er håndballfrelste, men syns det er moro uansett. 

- Vi har med unger fra 6 til 11 år og det er ganske stor forskjell på interessen. Noen «elsker» håndball og spiller aktivt, mens andre er med for at det er sosialt og moro med andre unger i vinterferien. Vi har med alle kategorier unger og mye forskjellig motivasjon for å være med, men det viktigste er at de har det moro, smiler Neser. 

tonje enkerud på besøk

Håndballskolen foregår fra mandag til onsdag, fra klokka 09.00 til 15.00 alle dager. 

- Vi starter dagen med oppmøte klokka 09.00, og kjører ei økt før det er fruktpause. Deretter blir det ei ny økt, før det blir lunsjpause inne på Bjørkheim. Mandag var det baguetter, mens tirsdag var det pølse og mos - som alltid slår an hos ungene! Etter lunsjen er det ny økt, før det blir enda ei fruktpause. Avslutningen er klokka 15.00. Siste del av dag 3 på onsdag, blir det håndballturnering. Vi deler inn i 8 lag og kjører en cup. Vi avslutter med diplom til alle og is, sier Neser. 

Onsdag ble det også celebert besøk på håndballskolen, da kom nemlig Tonje Enkerud fra Storhamar på besøk. 

- Tonje spilte jo håndball i Flisa før hun gikk til Storhamar, og har vært tilbake på håndballskolen flere ganger tidligere også. Tonje skal være med på alle gruppene og det blir også muligheter til å få autograf og sikkert et bilde eller to også. Vi er veldig takknemlig for at hun tar seg tid til å komme og besøke håndballskolen, avslutter Mona Lisa Neser.