• DET KOMMER MER: Både Eirik Lingaas Marthinsen og Elin Lilja Hansen er klare på at det blir flere konserter etter fredagens høstfest på Gruetunet.

Det «kunne» vært en meter med snø, men til og med værgudene var på arrangørenes side. Folk storkoste seg hele kvelden og selv med så mange som rundt 2.000 innenfor portene på Gruetunet - gikk det stort sett som planlagt. 

- Jeg skal ikke påstå at vi helt har «landet» etter fredagen ennå! Vi kjenner innimellom på den gleden over at folk møtte og ville komme å lage god stemning og gjøre det til den festen det ble. Jeg har nok ikke landet helt ennå, men jeg er veldig glad, smiler Elin Lilja Hansen. 

Kom «stiggmie fælk»!

Det endelige antallet er ikke helt klart, men det var rundt 2.000 som møtte opp. 

- Dette ble veldig vellykket! Vet du hva, dette var over min forventning i alle fall. Jeg hadde tippet på at det kom færre, men det ble jo «stiggmie fælk»! Jeg er overrasket og synes det var veldig, veldig mange her, sier Eirik Lingaas Marthinsen. 

Tilbakemeldingene til de unge arrangørene har vært overveldende positive. 

- Vi har holdt på å rydde etter konserten, men var såvidt innom Facebook litt tidligere i dag - og jeg ble rett og slett rørt! Jeg skjønner jo at folk er glad for at det skjer noe, men alt det de skriver - de er glad det skjer noe, de er glad noen tar tak og de koste seg på festen. De likte musikken og arrangementet, det er veldig hyggelig å se at vi står sammen, sier Hansen. 

- Dette er bare starten 

2.000 besøkende kan jo være en utfordring hvis ikke alt er planlagt til nærmeste detalj. 

- Det gikk egentlig overraskende bra selv om det kom så mange. Vi ser jo det i etterkant at vi kunne vært flere som jobbet her, da kunne det blitt enda bedre. Jeg synes at vi løste det veldig bra. Jeg hadde tenkt å gå rundt å knipse bilder, men det ble det ikke tid til - vi måtte begge trå til med andre oppgaver. Det ble litt ventetid i køen for å komme inn, men da du ikke forhåndsbestiller billetter så blir det slik. Og ja det er vår egen skyld, vi kunne lagt ut billetter til forhåndssalg for lenge siden - det er én av tingene vi har lært av denne festen, sier Lingaas Marthinsen. 

Så er spørsmålet om dette ble en engangsforeteelse, eller kommer det mer?

- Ja, dette er bare starten! Men når og hvor, det skal vi ikke si noe om akkurat nå - men det blir ikke lenge til. Det finnes flere alternativer, ikke «bare» på Gruetunet. Vi har mange gode plasser vi kan ha eventer og konserter på, både på Flisa og i Kongsvingerområdet. Det er absolutt ikke bare begrenset til Gruetunet, sier Hansen.