• FORNØYD: Arrangøren var godt fornøyd med at 40 møtte opp på Vålerbanen for å lære mer lørdag.

NAF inviterte til Åpen dag på Vålerbanen lørdag, og dette fristet 40 bilister til å prøve sine kjøreferdigheter på glatta. Mange spente sjåfører sto klare på glattkjøringsfeltet på Vålerbanen, og var klare for å friske opp sine glattkjøringsferdigheter. 

- Bilparken besto av alt fra gamle 80-tallsbiler, der ABS, antispinn og ESP kun fantes i fremtidsfilmer, til topp moderne biler med all verden av teknologi. Men utrolig nok viste det seg at mesteparten av kontrollen faktisk sitter bak rattet. Du som sjåfør spiller fortsatt en viktig rolle i unna manøvrering under glatte forhold, sier Vidar Tuer, i NAF avdeling Solør, Vinger og Odal.

Go-cart var også populært

I tillegg til glattkjøring, var det også mulighet for kjøring av go-cart og terrengbiler. Dette ble også et stort besøkspunkt på Vålerbanen, og uansett alder så rattet de seg ivrig igjennom hinder i terrengløypa, eller kuttet svinger i go-cartbana. Store glis var det uansett hvor du så. 

- Vålerbanen rigget også opp til demonstrasjon av forskjellen på bremselenger mellom bil og lastebil. Det er skremmende hvor lite 2 sekunder har i forhold til bremsetrekning, men når det er lastebil mot bil, viser det seg at dette skiller mellom liv og død. Dette ble også vist under trygge forhold, og publikum sto igjen med en blandet følelse etter endt oppvisning. Alle var nok enige i at avstand til kjøretøy er alfa og omega, sier Tuer.

Han håper at den åpne dagen har bidrat til at mange sjåfører nå er mer forberedt på den harde vinteren som nærmer seg.

- Vi ønsker alle våre medlemmer og alle andre bilister der ute lykke til på årets vintervei, sier Tuer.