• I KØ FOR Å KJØPE BOK: Det var til tider lang kø for å få kjøpt kokeboka til Frode Fosseid.

"Forfatteren" Frode Fosseid fylte 40 år tidligere i høst, og vennegjengen ville gjerne gi han en spesiell gave:

- Vi lurte på hva i all verden vi skulle han i gave, vi var innom flere forskjellige ting, men endte opp med noe "ordentlig" noe. Så da ble det en "biografi" om Frode, som er en bra og artig fyr, og det å få en biografi i en alder av 40, er jo "kæru". Boka handler litt om Frode, livet hans og han er jo også en habil kokk, så da ble det ei "kokebok" med Frodes oppskrifter. Vennegjengen skulle da bidra med "manus", og da fant vi ut at vi skulle lage en fest, som vi kalte "en fest midt i livet". Alle skulle bidra med litt hver, og festen skulle holdes på Svanberg pensjonat. Noen skulle jakte elg, noen skulle på andejakt, for som Mathis Briskerud sa: "ikke noe problem å få tak i ender", men det viste seg litt vanskeligere enn planlagt, ler Frank Rognstad, en av hovedarkitektene bak boka. 

- en fest midt i livet

Festen ble holdt på Svanberg pensjonat, og der er det kokken Morten Juvberget som regjerer:

- Vi ble enige om at Morten Juvberget og Frode skulle lage maten til festen, andre skulle lage invitasjoner osv. Så boka handler om den menyen vi spiste på Svanberg, drikkevalget til maten, historier om hvordan de forskjellige råvarene ble sikret. I tillegg litt erfaringer om hvordan det er å skrive bok, og så er det selvfølgelig MYE tull! Vi har i tillegg valgt å skrive boka på dialekt, da blir det et smalt publikum. Nå står vi her da på lanseringen, med 400 bøker, og det er MANGE bøker altså. Et eventuelt overskudd går til Flisa Allianseidrettslag, som Frode har mange timer for. Blir det igjen noen bøker etter i dag, så selges resten her på Fargerike, Centrum Tekstil og Sparebanken Hedmark, sier Rognstad.

- Vi må selge nesten alle bøkene, ellers går vi med tap, og da kan den neste boka bli "Det store underskuddet", ler Rognstad.

- innbydelse er viktig!

Svein Ole Retteråsen er en av bidragsyterne og har tatt for seg en viktig del av en festen:

- Jeg har bidratt med det jeg mener er veldig viktig, og noe folk egentlig tar litt for gitt. Viktigheten av å ha en god innbydelse til fest, ellers blir det fort misforståelser. Tid og sted er viktig, liker du maten, er det nok drikke, bekledning og praktisk informasjon ellers, Jeg har også tatt for meg litt av historien om hvordan innbydelsene har forandret seg de siste 100 årene FØR Frode ble født, og hvordan tippoldefaren hans måtte jobbe for å lage en innbydelse. Han måtte ut i skogen og barke bjørk, for å få bark som da ble brukt til innbydelser. Nå har det kanskje blitt litt for lettvint, undrer Retteråsen.

"Forfatteren" selv, Frode Fosseid, signerte bøker så blekket sprutet søndag ettermiddag:

- "Forfatter" er å ta i litt for mye, jeg har fått servert det meste av innholdet fra gode kamerater. Vi var jo litt spente på hvor mange som skulle komme i dag, men det var uventet mange gitt! Vi får se om det blir flere bøker, det er jo snart andre i vennegjengen som fyller år, så da får vi se hva vi finner på. Det at jeg sitter her i dag og signerer min egen bok, det er "litt" uventet kan du si, men det er jo veldig artig at så mange folk kommer innom da, sier "forfatter" Frode Fosseid.