• VEGGEN: Hittil har halve veggen blitt malt hvit, og nå håper Skogen at en lokal kunstner ønsker å sette sitt preg på den.
  • SKOGEN: Restaurantsjef Silje Stenen (f.v), Henning Myrer og Per Gundersen holder åpent hver helg i sommer.
  • SJEKKER TIDA: Det er mye som skal på plass før åpning og Trestokkfestivalen, men Planken er iallfall klar til å innvies.

Veltavegen 135 er nesten ikke til å kjenne igjen, med gravemaskiner, lastebiler og flust med mennesker som setter området i stand til Trestokkfestivalen. Trestokkfestivalen er Skogen Restaurants hittil største prosjekt, og kanskje drukner restauranten litt i larmen fra sin egne gravemaskiner. For det skjer nemlig mer på Skogen Restaurant, både i kommende uke og framover. 

- Hva er det som ikke skjer, tenker jeg! I tillegg til at vi forbereder Trestokkfestivalen og alt det der, har vi nå bygd en uteplattform på 160 kvadratmeter. Den har vi offisiell åpning på på tirsdag, forteller Henning Myrer, fast ansatt på Skogen.

Søker kunstnere

Den nye uteserveringa har blitt døpt Planken, etter en Facebook-konkurranse hvor navnet ble trukket ut, og igjen skal gjengen på Skogen mobilisere lokale til å sette sitt preg på restauranten. Den nye baren er nemlig helt nymalt, foruten én bakvegg. Den ønsker de at en lokal kunster skal få dekorere. 

- Vi er på jakt etter noen som kan male eller tegne noe kult på bakveggen. Der har vi nemlig plass til et kjempefint kunstverk. Vi ønsker oss en eller annen lokal kunster eller kunstnerspire, og de kan få male nesten hva de vil og slik sette sitt preg på Planken og Skogen, forteller han, og legger til at det bør skje i løpet av helga. 

Planken innvies

Åpninga blir altså tirsdag 18. juli med matservering og musikk. Noen av artistene som skal spille på Trestokkfestivalen kommer for å underholde, og både Planken og den tilhørende nye baren innvies. Baren har fått et barkart som er litt utradisjonelt for distriktet, skal vi tro Myrer som sjøl arbeider som bartender. Han frister med internasjonale drinker, men maten er derimot inspirert av nærområdet. 

- Det blir buffet der vi lager en del av festivalmaten. Vi ønsker å teste ut for å få litt tilbakemelding, og i motsetning til vanlig festivalmat kjører vi hjemmelagd mat med innslag og preg av Finnskogen og området rundt her, forteller han.

Planken ligger slik til at den har tilnærma panoramautsikt over Flisaelva.  

- Her er det gærfint. Vi har rydda unna litt busker, og Planken ligger helt nede ved Flisaelva. Vi har jo sola fra ho står opp, til ho går ned. Elva sildrer forbi og fuggel'n synger ... når gravmaskinene har dratt iallfall!, ler han. 

restauranten er i vanlig drift 

Skogen Restaurant har vært åpen siden februar, og til vanlig er de fem ansatte. Henning er et rimelig nytt tilskudd i den faste gjengen og vil være å se i flere roller i restauranten. Både som den som lager mat og serverer mat, og ikke minst drikke, men nylig har han også begynt å planlegge høsten som bookingansvarlig for restauranten. Scena inne i restauranten ble bygd ut i vår, i forbindelse med at Ida Nielsen spilte konsert, og står klar for å ta imot fullt band. 

- Utover høsten satser vi på å ha både band, trubadurer, komikere og ja ... Vi har plass til alt egentlig.

Noe er allerede planlagt. Tore Ingebrigsten kommer for å spille i slutten av august, og i oktober kommer sjølveste Anne Nørdsti. Men restauranten er åpen sjøl om det ikke er planlagt arrangement. 

- Restauranten er åpen hver helg, fra fredag til søndag, med à la carte. Vi har jo våre faste søndagsmiddager med smørstekt ørret og langstekt svinenakke. Så her er det bare å komme for å titte og ta seg en god middag i løpet av hvilken helg du vil!, sier Henning. 

Skogen setter også snart i gang med å planlegge julebordsesongen, og Henning syns at alle bør legge julebordet sitt til Skogen.

- Vi er jo allerede i juli, så etter Trestokkfestivalen setter vi i gang med planlegginga. Da bør alle legge julebordet sitt hit, ler han.

På grunn av matservering og begrensa plasser på den nye uteserveringa, må man melde seg på i forkant til åpninga. Informasjon om dette, kunstnerutlysninga og restauranten generelt finner du på Facebook-sida "Skogen Restaurant as". Det er også mulig å ringe daglig leder Per Gundersen på 979 90 232.