Solør Fotoklubb er 35 år i år, og Solørkalenderen er 25 år. Kalenderen er kanskje den som gjør at flest solunger knytter et forhold til den lokale fotoklubben, og årets opplag er på 800 kalendere.

- Vi får mange tilbakemeldinger på at folk liker bildene i kalenderen. De kjenner seg igjen på mange bilder, og de lokale bildene er viktige, sier Tor-Arne Rønning i Solør Fotoklubb.

Selv har han vært medlem i klubben i alle år, og forteller at det er en viss intern drakamp for å få sine bilder på trykk.

- Klubben møtes for å velge ut de 12 månedsbildene pluss omslaget. En viss kamp er det, men uvenner blir vi nok ikke, smiler Rønning.

Vil gjerne ha salgshjelp

Nå håper han at noen personer, lag eller foreninger kan hjelpe til med å selge 2018-utgaven av kalenderen. Foreløpig er det fotoklubbens medlemmer som har den for salg.

- Bruker ikke alle kalender på telefonen nå?

- Mange gjør nok det, men det er noe eget med å ha en kalender på veggen. Her er det fine bilder, og store ruter til å skrive opp huskelapper i. Det er god plass til å skrive, og mange har den hengende hjemme eller på kontoret, sier Rønning.

Fotografene som har fått sine bilder på trykk i år er Roy Jøran Trangsrud, Bjørg Lund-Vang, Anne Marit Telle Sæta, Laila Haugen Trøen, Tor-Arne Rønning og Svein Sjølli.