Mellembakken Trafikkskole, som holder til i Elverum, starta opp 1. desember 2014. De siste åra har gått over all forventning for eieren Marius Mellembakken. 

- Man er alltid litt spent når man skal starte ny bedrift, men det har vært bra med elever hele tida og har bare blitt flere og flere. Vi har også opplevd lite stryk, og det setter elevene pris på, forteller han. 

Nyansatt fra Våler

Hittil har de to lærerne som jobber der produsert til sammen cirka 180 førerkort, men Mellembakken har vært alene om å være fulltidskjørelærer og etterspørselen er stor. 

- Vi har vært inne på tanken om å utvide flere ganger, men nå har vi endelig tatt steget mot å ansette en til, forteller Mellembakken. 

Med seg har de fått Ola Martinsen fra Våler, som har jobba som trafikklærer på Heimdal i to år. Nå har han flytta hjem, og starter i ny jobb fra 1. august.

- Jeg ser fram til å begynne i ny jobb, og møte nye elever! Det blir jo litt som å starte på ny, med tanke på at Elverum er en ny plass. Men, Elverum er jo litt mindre enn Trondheim, da, sier Ola Martinsen. 

For å ta ham godt imot, har Trafikkskolen lagd et eget "Ola-tilbud" til kundene sine. Ola blir fulltidsansatt og vil gi trafikalt grunnkurs og opplæring i førerkortklasse B, med både manuelt og automatgir. 

Utvider geografisk også

Siden Martinsen har handla seg hus hjemme i Våler, håper han å kunne kjøre med elever både i Våler og på Flisa, i tillegg til Elverum.

- Det er jo videregående skoler både på Våler og på Flisa, og med den nye fraværsgrensa kan det være fint å møte dem der de er, sier Martinsen, og legger til at oppkjøringa uansett blir i Elverum.