Ifølge direktør Tore Anstein Dobloug i Sparebankstiftelsen Hedmark vil Stiftelsen også i årene som kommer være en betydelig støttespiller for frivilligheten i fylket og bidra med midler til utdanning og utvikling av Hedmark.

- Det er et betydelig beløp Stiftelsen har ført tilbake til Hedmarkssamfunnet de siste to årene. Det er nå også to år siden SpareBank 1 Østlandet ble børsnotert, og banken fortsetter å vokse langt utover Hedmark, sier Dobloug.

Stiftelsen er største eier SpareBank 1 Østlandet, tidligere Sparebanken Hedmark. Ved å etablere Sparebankstiftelsen Hedmark sikret man at den delen av formuen som ble etablert i fylket, forblir i fylket i generasjoner fremover.

- Banken drives godt og Stiftelsen mottok i år 249 millioner kroner i utbytte fra banken. Det er det årlige utbyttet som danner grunnlaget for gavene, sier Tore Anstein Dobloug.

I denne gaverunden ble det delt ut 22 millioner til 238 forskjellige prosjekter. Enkeltbeløpene varierte fra 2.000 kroner til 2,3 millioner kroner.

Stiftelsen ønsker seg enda flere gode søknader

Gavesjef, Kristin Vitsø Bjørnstad, i Sparebankstiftelsen Hedmark forteller om et stort tilfang av søknader inn mot søknadsfristen 1. april i år.

- Pågangen har vært stor og totalt 404 søknader kom inn til Stiftelsen i denne søknadsrunden og antallet søknader har økt betydelig siden våren 2017 da Stiftelsen hadde sine første gavetildelinger, sier Vitsø Bjørnstad.

Det ble søkt om gaver for over 66 millioner kroner, og 20 millioner kroner ble fordelt.

- Vi er godt førnøyd med søknadstilfanget, men ønsker oss samtidig flere velbegrunnede søknader som bidrar til gode oppvekstmiljøer og aktivitetstilbud til barn og unge i Hedmark. Har du en ide om et prosjekt er det bare å ta kontakt. Det kan være lurt å gjøre det før søknaden sendes, sier Bjørnstad.

Neste søknadsfrist er 1. oktober i år.

Barn, unge og kulturløft

Den største gaven i første halvår gikk til Hedmark Røde Kors og prosjektet Barn- og ungdomsløftet i Hedmark. Sammen med lokalforeninger og frivilligheten skal Røde Kors skape gode og inkluderende møteplasser, som bidrar til å minske konsekvensene av å vokse opp i familier med vedvarende lav inntekt. Prosjektet har en varighet på tre år.

Stiftelsen har nå mange prosjekter som går over flere år, som for eksempel støtte til høyere utdanning i Hedmark og universitetsløpet til Høgskolen i Innlandet, koding i Hedmark-skolen gjennom Lær Kidsa Koding og musemumsbesøk for Hedmarskelever.

Nye fylkesovergripende prosjekter i denne runden, tillegg til Røde Kors, er blant annet 500.000 kroner til DansINN med prosjektet for å bygge nettverk, utbredelse og kompetanse rumdt dansekunsten i Hedmark (ettårig gave). Satsingen består av en rekke ulike prosjekter med mange involverte organisasjoner og utøvere. Stiftelsen har også gitt 2 millioner kroner Sparebanken Hedmarks kunstfond som deler ut talenstipend og gir større kunstprosjekter til kommuner i Hedmark.

Den største gaven i Østerdalen var på 600.000 kroner og gikk til innkjøp av en mobil scene som flere kulturaktører gjennom sine årlige arrangementer har behov for i Elverum og nabokommunene. I Glåmdalsregionen ønsket styret i Stiftelsen å satse på et stort samarbeidsprosjekt i forbindelse med Teatret i Glåmdal sitt tiårsjubileum. Her er barn og unge involvert sammen med profesjonelle utøvere for å realisere Gudny Hagens stedbundne manus. Prosjektet Ode og Eid mottok 500.000 kroner.

På Hedmarken var den største gaven til Storhamar ishockey yngres som fikk 750.000 kroner til treningsutstyr..

Den fullstendig gavelisten finnes på Stiftelsens nettsider.

Tildelinger i Solør: 

Kjellmyra IL, 300.000 til rulleskibane

Grue IL, 230.000 til rehabilitering av kunstgressbane

KNA Solør Motorsport, 100.000 til utbedring av banefasiliteter

Våler Jakt- og fiskeforening, 100.000 til hundepark

Haslemoen Motorsport Klubb, 100.000 til utbedring av banefasiliteter

Åsnes kommune, 100.000 til innkjøp av utstyr til BUA

Flisa Allianseidrettslag, 100.000 til innkjøp av parktraktor

Vaaler Idrettsforening, 100.000 til istandsetting av klubbhus/ungdomshus

Finnskogen Natur & Kulturpark, 70.000 til frilufts- og gårdsleir for ungdom

Republikken Finnskogen, 45.000 til jubileumsarrangement

Hof IL, 30.000 til utbedring av akebakke

Gravberget Jaktskytterklubb, 30.000 til skytesimulator for alle grupper

Solør Frisbeeklubb, 25.000 til utbygging av frisbeegolfbane

Kilen Velforening, 20.000 til rehabilitering av handicaptoalett

Åsnes og Hof travklubb, 20.000 til oppgradering av banen

Solør Martial Arts, 20.000 til kjøp av utlånsutstyr

DNT Finnskogen og omegn, 20.000 til gapahuk

Gravbergets venner, 20.000 til bygging av brygge for gammel fløtebåt

Sporty 4H, 15.000 til innkjøp av turtelt

1. Grue Speidergruppes Foreldreråd, 10.000 til påbygg av kanohenger

Litteraturfestivalen i Grue, 10.000 til aktiviteter for barn og unge

Solør Bueskyttere, 10.000 til utlånsutstyr til nybegynnere

Grue skolemusikk, 10.000 til instrumenter og uniformer

Mental Helse Våler, 5.000 til aktivitetsstøtte

Våler Pensjonistforening, 5.000 til aktivitetsstøtte

Det Ærverdige Solørsamveldets Mannskor Los Prostatas, 5. til oppstart av koret