Totalt fikk Røde Kors 47 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2018, en økning på ti millioner kroner i forhold til 2017. Halvparten av disse midlene gikk til de lokale Røde Kors-avdelingene.

Åsnes Røde Kors er ett av lokallagene som får penger, og de fikk i fjor 17.476 kroner fra lotteriet. Det kommer godt med i det frivillige arbeidet som Åsnes Røde Kors gjør.

Daglig leder Ingvar Midthun i Hedmark Røde Kors sier at rekordtallene skaper begeistring i hele Hedmark. Pengene betyr at flere lokalforeninger kan få til mer frivillig omsorgsaktivitet og beredskap.

- Vi har blant annet over 400 frivillige som stiller opp som besøksvenner. Når Røde Kors kan dekke flere utgifter til reiser og kurs, blir det mer inspirerende for enda flere å være med på dette viktige lokale omsorgsarbeidet, sier Røde Kors-lederen.

400 beredskapsvakter

I 2018 har de rekruttert over 400 beredskapsvakter i mange av sine kommuner. Disse trenger kurs og samlinger for å være godt forberedt gjennom førstehjelpskurs og annet.

- På denne måten blir pantepengene omsatt til mye lokal omsorg og beredskap, sier Midthun, på vegne av alle de frivillige i Røde Kors i Hedmark.

Butikken i Hedmark som skaper mest penger til Pantelotteriet er Kiwi Brumunddal. I løpet av 2018 bidro kundene her med pant for hele 104.995 kroner. På andre plass ligger Rema 1000 Bispehaugen med 104.785 kroner.